Gezond van binnen en buiten!

 

Het is misschien ook al opgevallen dat we niet erg enthousiast raken van het merendeel aan merken droogvoer. Toch wilden we wel een droge brok erbij zetten om het toch ook iets makkelijker te maken voor de bengel als de nieuwe dienaren nog eventjes moeten wennen aan het voerritme. Lees hierover ook de informatie bij het kopje 'graanvrij'.

Nogmaals: we zijn niet tégen een brok maar vinden het erg belangrijk dat er vlees en prooidier wordt gegeten. Dat is bij ons 85% van wat ze eten. Omdat er hier overdag alleen een slowfeeder staat moet diegene die daar wel behoefte aan heeft wel moeite voor dat ene brokje doen. Savonds komen de andere moeilijkheidsgraad bakjes erbij. Doordat het merendeel al verzadigd is van vlees en prooidier eet men weinig brokjes.

Hieronder een paar soorten maar kijk zeker ook naar de pro biotic en de purity lijn!

 

Wat wij wél hebben staan: Fitmin

Wil je ook de betere brok e.d. voor je bengel en heb je evt. nog vragen welke van de soorten geschikt is voor jouw bengel? 

Ga dan naar: https://www.diervoedingnederland.nl/

 

Informatie vanaf de Fitmin website:

"We voegen rauw vlees toe aan het voer. De brokken smaken daardoor heerlijk en behouden belangrijke voedingsstoffen, mineralen en vitamines.

Ons voer wordt traditioneel geproduceerd met respect voor natuur en dieren op een boerderij midden in de bergen in Tsjechië, in het hart van Europa. We ontwikkelen onze recepturen al meer dan 21 jaar in samenwerking met vooraanstaande diervoedingsspecialisten, fokkers, atleten en onze eigen kennel.

Vervaardigd in overeenstemming met ISO 9001:2015 en HACCP-normen. Wij zijn een in de EU gevestigd bedrijf.

We gebruiken de ervaring van onze eigen Fitmin border colliefokstation, onze voedingsspecialisten en nauwe samenwerking met belangrijke fokkers en de meest succesvolle mensen uit verschillende werkgebieden met dieren.

Fitmin is het vlaggenschip van de Dibaq a.s.-serie, die is gevestigd in het kleine Tsjechische dorp Helvíkovice.

Hoewel het bedrijf geen grootschalige producent is en de status van een familiebedrijf behoudt, bezitten we de nieuwste technologie, hetgeen het voor ons mogelijk maakt om producten van hoge kwaliteit kunnen produceren."

 

Mineralen:

ruw eiwit 32%, ruwe oliën en vetten 17,5%, ruwe celstof 2,5%, ruwe as 6,7%, calcium 1,3%, fosfor 0,9%, natrium 0,36%, magnesium 0,09%.

Samenstelling:

vlees (gedroogd kippenvlees 29%, vers lamsvlees en slachtafvallen 20%, gedroogd lamsvlees 5%, gehydrolyseerd kippeneiwit 3,8%), rijst, gevogeltevet, haver, bietenvezel, erwten, appelpulp, zalmolie 1,3%, gist, lijnzaad, geïnactiveerde Saccharomyces cerevisiae gist (bèta-glucanen) 0,7%, kaliumchloride, cichoreiwortel, pernamossel, glucosamine, chondroïtinesulfaat, yucca 0,01%.

 

- 84% eiwitten van dierlijke oorsprong: metaboliseerbare energie: 16,7 MJ/kg, 3.990 kcal/kg
- Lamsvlees: een uitstekende bron van B-vitamines
- Huidondersteuning: ondersteunt een mooie kleur en kwaliteit van de vacht

Mineralen:

ruw eiwit 34%, ruwe oliën en vetten 18.5%, ruwe celstof 4.1%, ruwe as 6.1%, calcium 1%, fosfor 0.8%, natrium 0.4%, magnesium 0.087%.

Samenstelling:

vlees (gedroogd kippenvlees 35%, vers kippenvlees 20%, gehydrolyseerd kippeneiwit 3,8%), rijst, gevogeltevet, haver, bietenvezel, appelpulp, erwten, kippen eieren, vezel uit natuurlijke bron, gist, lijnzaad, zalmolie 1%, gist, lijnzaad, geïnactiveerde Saccharomyces cerevisiae gist (bèta-glucanen) 0,7%, kaliumchloride, cichoreiwortel, yucca 0,01%.

 

- 87.5% eiwitten van dierlijke oorsprong: metaboliseerbare energie: 16,7 MJ/kg, 3,990 kcal/kg
- Kip: 'light', smakelijk en makkelijk verteerbaar
- Yucca extract: vermindert de vervelende geur van urine en uitwerpselen 

 

De andere samenstellingen brok, in afbeelding (Kittens spenen wij af op vlees. Pas in een later traject zullen ze een brokje mee eten) :