Gezond van binnen en buiten !

 

KVV: kant en klaar vers vlees

Barf: Bones and raw food’ of ook wel ‘Biologically Appropriate Raw Food”. In Nederland wordt de term Barf gebruikt voor het zelf samenstellen van rauwe, verse voeding voor hond en kat.


Rauw voer is voeding die bestaat uit rauwe vleesproducten, soms aangevuld met bijvoorbeeld groenten, granen of olie. De term rauw voer geldt meestal voor gemalen voedingen, die vaak zo zijn samengesteld dat alle nodige ingrediënten in het voer zitten. Als er geen vitamines en mineralen in het voer zitten, moet je er zelf voor zorgen dat je door middel van afwisseling en eventueel aanvullingen compleet voert, 5 diersoorten per week. Rauw (gemalen) voer wordt meestal aangeboden als diepgevroren worsten, hamburgers of vleesblokjes met botten, organen en soms ook groenten en andere plantaardige ingrediënten in.

Het is voeding die is afgestemd op de behoeften van een carnivoor en niet, zoals de traditionele complete voeders, op onze eigen behoeften. Lees: gemaksvoer! Maar laten we het ons vooral niet te moeilijk maken. En dat terwijl we 3 gezonde maaltijden bereiden voor ons zelf en dan is het teveel moeite voor de diergaarde. Heel vreemd!

Vers vleesvoeding bevat dus gemalen botten, vlees, orgaanvlees en evt. groenten om zoveel mogelijk een prooidier na te bootsen. De biologische voeding versie hiervan bevat vlees van dieren die een zo natuurlijk mogelijke voeding hebben gekregen, die meer bewegingsvrijheid hebben gehad en geen antibiotica en andere chemische toevoegingen. Het is dus ook een diervriendelijker voeding. (Wildmix- en vismixen mogen het eko-keurmerk niet dragen omdat vis en wild niet biologisch verkrijgbaar is. Het *Skal keurmerk wordt alleen verleend als er ten minste 95% biologische grondstoffen verwerkt worden en dat ook aangetoond kan worden met de benodigde certificaten.)

 

* Stichting Ekomerk Controle en opereert sinds 1992 onder de naam Skal. Een Skal certificaat is een certificaat waar ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, over moet beschikken (met uitzondering van winkels die de producten direct aan de eindconsument verkopen, zoals supermarkten).