vakre Viddas Gull av Durathror

Het knappe creme smoke kater kind, NFO es, als eerste geboren op 9-11-2020 om 9:44 uur. Viddas Gull had een geboorte gewicht van 115 gram en had dat na een week dik verdubbeld. 

* Viddas Gull: goud van de hoogvlaktes, wilde braam.

*Hij gaat samen met vakre Bjørnebær verhuizen naar Zwolle.

 

 

Viddas Gull zijn eerste snelle foto sessie op de leeftijd van een week. Hij woog een prachtige 213 gram. Mama vakre Lindis regelt alles zelf en ze doet dat super!

 

22-11-2020: Aangezien mama vakre Lindis haar kindertjes onder strak toezicht en met liefdevol pootje bij zich houdt in de kraambak, is foto's maken een heel snelle bezigheid. Voor nu gelukkig wel foto's kunnen maken, Viddas Gull is alweer 2 weken en dat willen we wel graag op de foto! Wat een knap kind! Hij groeit mooi gelijkmatig en weegt nu 305 gram. Zijn oogjes zijn open en wat komt er dan ook een expressie al zichtbaar dan. We zijn benieuwd hoe hij zich verder ontwikkeld!

 

10-12-2020: Wat een ontzettend lief en aanhankelijk mannetje is Viddas! Klimt tegen mijn broekspijp omhoog, althans hij probeert het en als ik bij de kittenren in zit komt hij graag op schoot. Zodra hij kusjes krijgt gaat hij knor geluiden maken. Sowieso is hij heel vocaal, een gezellige kletser. Dik 4 weken jong en wat een knuffel! Op 9-12-2020 woog hij 555 gram. Het vlees smaakt maar ach, zelf eten kan altijd nog. Hulp erbij krijgen is veel leuker. Op onderstaande foto's is te zien aan zijn bekkie dat ze net gegegeten hadden.

Omdat Viddas zo ontzettend licht van kleur is lijkt het net of hij vieze plekjes bij de ooghoekjes heeft. Dat heeft hij niet maar bij een donkere kat valt traanvocht minder tot niet op. Ik vind het op de foto niet zo mooi lijken maar wil jullie toch de schattige foto's niet onthouden.

 

21-12-2020: De tijd gaat veel te snel! 6 weken zijn de vakre 4 alweer!  Ze groeien als kool, Viddas weegt een prachtige 785 gram. Lekker 2 a 3 keer per dag vlees of vis, een gamba zelfs al, af en toe nog lekker een slokje bij mama drinken en verder zijn de brokjes ook best lekker. De kittenren is eruit en ze hebben de kittenspeelplaats tot hun terrein gemaakt. Wel nog met een tipi tent erin zodat mama Lindis een geborgen gevoel heeft. Viddas blijft zo'n lief aanhankelijk mannetje, een schatje. Een klein lefgozertje. Ze hebben inmiddels bezoek gehad, de potientele dienaren zijn glansrijk door de ballotage commissie gekomen. En dan is het ook zo leuk dat Viddas samen met Bjørnebær gaat verhuizen ter zijner tijd. Mijn uitgangspunt was het enige meisje te matchen met een broertje omdat die dan ook samen zouden gaan verhuizen. Nu had Viddas ook bij haar gekund ware het niet dat ze elkaar wat versterken maar de blauwe kids trekken sowieso meer naar elkaar toe. Plus dat Viddas wat opener van karakter is en hij daardoor heel goed is in combinatie met Bjørnebær die iets serieuzer is en lekker stoer eigenwijs. Ze trekken nu ook al veel samen op. Heerlijk toch, hoe het allemaal verloopt nu!

 

17-1-2021: En dan komen je aanstaande dienaren op bezoek en willen knuffelen! Maar daar heb je als echte 'vale' geen tijd voor! Vakre Viddas had het druk! Gelukkig heeft de aanstaande dienaar nog een snelle foto kunnen maken want als je druk bent heb je ook geen tijd om te poseren. Viddas lijkt wel ontploft in zijn enorme vacht!

 

10 weken, 18-1-2021: Herrejessus wat gaat de tijd snel, echt veel te snel! Ik weet dat het voor de aanstaande dienaren niet snel genoeg kan gaan maar het blijft heel dubbel qua gevoel. Je gunt als fokker de babiiiieeee zijn zelfstandigheid en eigen huis met dienaren maar oh wat blijft het gevoelsmatig toch nog wel lastig. Ze zijn ook zo ontzettend lief en aanhankelijk weer! nog maar flink wat extra, extra plat kussen!

Vakre Viddas, de charmeur, de adhd-er, de echte 'vale' donderstraal. Hij was als eerste over de omheining, daarna na herpositionering ook weer als eerste erover. De wereld wacht op hem! En zoals het een echte bengel betaamd, kijkt hij je aan en je smelt. Zodra het avond eten eraan komt en de grote bengels het schijnbaar aangeven dat het echt heel lekker is wat er gaat komen, springt en raced Viddas als een stuiterbal door de groep heen en weer. Een erg komisch gezicht!

Viddas had als nummer 2 de ervaring met mama's zure, hormonale melk. Bah wat was dat naar! Maar lang had hij er niet last van, Viddas heeft het druk dus ook daar had hij geen tijd voor! Hij heeft al weer een enorme spurt gemaakt qua gewicht en weegt een prachtige 1,260 kg. Geen ent reactie, geen gedoe, geen tijd voor foto's...dat moest 2x over dus sorry we moeten het doen met wat er nu is: dus hallo wereld, Viddas komt eraan!

 

12.5e week zijn in al je creme smoke pracht! Wat een spin monstertje, zo lief en aanhankelijk maar zeker ook lekker eigenwijs. Heerlijk energiek clowntje die (kleur zoekt toch kleur) heel wijs is met zijn rode broer vakre Gideon en de blonde doggies. Viddas weegt op de leeftijd van 12 weken  1,620 kg, wat een mooi gewicht!

 

6-2-2021: Grote broer vakre Gideon met kleine broer vakre Viddas, zo lief!

 

7-2-2021, er lag sneeuw! Vakre Viddas is al een grote vent van zo goed als 13 weken.

 

20-2-2021: De laatste weken zijn omgevlogen! De eerste enting, de 2e enting en de chip zijn gegeven. De kitten pakketten staan klaar, de eigen mapjes met gegevens liggen klaar. En dan de laatste foto serie bij ons voordat we ze moeten laten gaan. Lieve kletsmajoor Viddas, hij praat en praat. Zo gezellig dit heerlijk aanhankelijk mannetje. Viddas woog op 21-2-'21 op de leeftijd van zo goed als 14 weken 2,130 kg.