Hoe kan de tijd al weer zo snel zijn gegaan!!! Ook de kindertjes van het laatste nest van 2022 zijn naar hun eigen paleizen verhuisd!

Een beetje weemoed, want wat was dit afgelopen 3 kwart jaar druk maar oohhh wat gaan we die lieverds allemaal missen!

 

vakre Brandr av Durathror

Als eerste mocht Brandr verhuizen. Dat mooie en lieve rode mannetje. We zijn dan ook heel benieuwd hoe hij verder gaat uitgroeien. En wat een heerlijk mannen huishouden is hij in komen wonen, bij onze Søren Sisselssøn av Durathror, Christopher av Durathror en Jonathan av Durathror maar ook bij Kjama´s Icarus en Gasoline Ask och Embla, nu Ymir. De meeste foto´s zullen dan ook bij de pagina van de reeds verhuisde kittens van Ivy staan.

 

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

 maart 2023: 3,3 kg rooie knapperd!                                                                23-10-2023, bijna 1 jaar!

 

 

 

vakre Lova av Durathror

Als eerste op de verhuisdag-route was Lova. Broers Hjorr en Roar gingen gezellig mee en konden niet alleen haar helpen met wennen maar ook hun eigen energie al even kwijt (hahaha, sorry).  De dienaren van Sigr, nu Balou, (Sigr Sisselssøn av Durathror) gaven aan dat het tijd was voor een broertje of zusje want Balou was alleen bij hun komen wonen maar we hadden de afspraak gemaakt dat zodra het tijd voor hem was zou er 1 bijkomen. Ik gaf aan dat Lova de perfecte match zou zijn: innemend, zelfstandig en super lief. Binnen de kortste keren had ze hem al om haar pootje gewonden! Hij speelt met haar, verzorgd haar, liggen fijn samen te slapen en heeft zelfs zijn favo hangplek bij het raam aan haar gegeven! Ook voor hun dienaren is ze hartoverstromend lief en schattig. Lova heeft veel reuring en aandacht nodig en Balou en hun personeel hebben een Lova nodig: perfecte match!

 

 

de verhuisdag:

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

Zo gemakkelijk als de verhuisdag verliep, zo snel zat Lova ook in haar ritme. Samen met haar Durathror broer!

 

februari 2023: samen!                                                                                    oktober 2023: samen!

 

vakre Hjorr av Durathror & vakre Roar av Durathror (nu Mike en Storm)

Wat had ik het er even moeilijk mee. Bij de verhuizing van Hjorr en Roar, en zonder stiefkindjes te maken: Hjorr achter laten. Mijn lieve, uber aanhankelijke hals-zitter. Ook bij zijn nieuwe paleis, het aan mijn laars trekken ('gaan we weer naar huis?'), op schoot willen hangen ('ik ben moe, gaan we nu?'). Het was erg pittig. Bij Roar had ik het niet maar dat is niet omdat ik niet van hem houd maar omdat hij veel meer zijn eigen pad gaat, hij heeft mij niet nodig.

Gelukkig hebben ze fantastisch personeel! Ze zijn zo ontzettend gewenst en ze hebben 2 grotere broers daar gekregen waarvan de jongste nog jong genoeg is om veel met ze te ravotten, de iets oudere heer is weer een mooie rustige factor voor de pauze momenten. Hjorr zal nu Mike heten en Roar zal Storm heten. Gelukkig houdt hun nieuwe mama veel van fotograferen en van heerlijke ligplekken voor ze te maken, zie de fantastische kopie van de mand op pootjes die wij ook hebben. Heel mooi!

 

De verhuisdag!

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten:foto's vanaf 2023:

 

oktober 2023, foto's van Mike (Hjorr) alleen:

 

23-10-2023, bijna 1 jaar!

 

maart 2023: van wie blijft nog even een raadsel maar het eerste gewisselde tandje is een feit!

 

Maar gelukkig was het bij Storm nu ook allemaal gewisseld!

 

Op 29-7-2023 kregen we het hartverscheurende bericht dat Storm, vakre Roar av Durathror, geheel onverwacht was overleden. Zomaar, ineens. Veel en veel te jong! Geen medische aandoening die gesignaleerd had kunnen worden, geregeld periodiek gecheckt bij een dierenarts, een meer dan liefdevol thuis, geen stress, een ontzettend content mannetje, een prachtige joekel van een jonge kater, dikke 5 kg. En toch is het zo. Hij is er niet meer. Hij lag gewoon rustig in een mandje alsof hij sliep. Samen met zijn liefdevolle dienaren zijn we dit verdriet ingegaan. Realiteitszin is er van beide kanten maar het 'waarom' of 'het is zo oneerlijk' blijft heus lang hangen bij ons allen.

Beide ouders gaan met regelmaat door de test en keuring, voorouders ook, florerende broers en zussen, ook uit de andere moeder nesten, zo verdrietig maar soms gebeurt het. Het kunnen verwerken, het verkroppen is een ander verhaal.

Ik heb er dan ook 2 maanden over gedaan om dit bericht hier te kunnen plaatsen, zonder weer volledig in tranen uit te barsten. Lieve Storm, lieve vakre Roar, je wordt zo ontzettend gemist. Dank je wel dat we van jou met z'n allen mochten genieten.

Veel te kort. Dag lieverd.

 

 

De vakre 5 samen, vanaf geboorte:

 

3-11-2022, 1 week plus 2 dagen. De oogjes gaan langzamerhand ook al wat open. Echte kinderen van Lindis, totaal geen haast!

 

1 week jong, wat doen ze het goed! (foto's 'savonds genomen met flits)

 

Wat fijn, daar zijn ze: de 5 vakre kindertjes van vakre Lindis, geboren op 25-10-2022. Lindis gaf 5 dagen voor de bevalling al aan dat ze er binnenkort aan zouden komen, want inhoudt dat alles en iedereen paraat moet staan voor haar. Ze claimde de kittens van Ivy en Anna Ariël wat tot op zeker hoogte werd getolereerd maar de dag voor de bevalling mocht Anna Ariël er niet meer bij. Tja, zo werkt het niet en dat escaleerde. Lindis naar de kattenkamer, daar een kraamkamer van gemaakt. Eind van de middag kwam iedereen weer tot rust want voor de andere bengels was het ook even wennen dat ze nu niet in die kamer mochten. 

Rond 05:00 uur werd het serieus en even voor half 6 werd de eerste geboren. Lindis zou Lindis niet zijn als ze ook voor de bevalling weer de tijd zou nemen en tegen half 12 kwam de laatste. Alles is voorspoedig gegaan, zonder enige kreun of zucht. 

Traditie getrouw heten alle kindertjes ook vakre en de meisjes beginnen hun naam met een L. Alle dochters van Lindis.

Lindis is helemaal happy en ligt heerlijk met haar kindertjes die het super goed doen. Na een week hadden ze ook keurig volgens prognose hun geboortegewicht verdubbeld. Welkom knapperds, welkom vakre 5!

 

CH Vakre Lindis van het Nieuwlicht x Kjell van Yjovi 

2022: en dan roepen wij al maanden: 'toe maar Lindis, kom maar van de suprelorin (anti conseptie staafje) af en laat eens zien wat voor mooie baby's je met Kjell kan maken'.... En op het moment dat wij dachten 'laat het voor nu maar even want door de omstandigheden is het wel erg druk' ......

De eerste keer deze verparing en we zijn dan ook super trots op hun knappe kids!

Hun stamboom zal zijn: 

https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1350400;2:1559663&g=4&p=nfo&o=elastic

Nog mooi onder de door ons gewenste 3% inteelt, want 2,87% en 11,2 polaris.

 

Mama vakre Lindis

 

Eer wie ook eer toekomt, papa Kjell van Yjovi