Gezond van binnen en buiten!

Hygiëne

 

In de darm leven meer micro-organismen dan er honden en katten op de hele wereld leven. Goede bacteriën kunnen juist helpen om gezond te blijven. Zo zorgen de goede bacteriën in de darmen ervoor dat de slechte bacteriën geen plek meer hebben om te groeien. Maar in de huidige maatschappij en met onze moderne honden en kattenvoeders krijgen ze (te) weinig goede bacteriën binnen. Goede en slechte bacteriën moeten elkaar in evenwicht houden.

Hygiëne bij diepvriesvoeding en verse kauwproducten is een heel belangrijke voor jezelf en je huisdier. De angst voor bacteriën begon al lang geleden. Veel dierenartsen roepen al snel ‘salmonella’ bij vers vlees en diepvriesvoeding. Bij het voeren van vers vlees zijn er natuurlijk risico’s maar bij een andere manier van voeren kunnen ze het evengoed krijgen. Een verminderde weerstand is vaak de bron van het niet goed kunnen omgaan met reguliere bacteriën. Wij werken liever met een PRO-biotica dan een ANTI-biotica.

Daarom is een goede hygiëne zeer belangrijk en al helemaal bij gezinnen met kleine kinderen of mensen met een slechte weerstand. Houd daarom altijd de hygiëneregels goed in de gaten:

-gebruik voor de dieren apart bestek (messen, vorken, lepels, snijplanken).

-geen houten snijplanken, maar glas of kunststof.

-indien mogelijk, een aparte ruimte voor het bereiden van de maaltijden voor je huisdier.

-reinig na bereiding al het bestek en het aanrecht met een ontsmettend schoonmaakmiddel, maak alles goed droog.

-was je handen, aparte handdoek het liefste.

-de eetplek van de dieren moet goed schoon te maken zijn. Direct na het eten de vloer daar reinigen.

-verwijder eten dat niet opgegeten is binnen een uur, bij warm weer eerder.

-ontdooi in de koelkast. Het liefst in materiaal waar dat alleen voor bedoelt is dus geen eigen kliekjes ofzo erin daarna, op een eigen plateau in de koelkast. De vriezer ruimte voor de dieren niet delen met eigen voedsel. Ontdooi je vriezer tijdig voor het beste bevroren resultaat, maak je koelkast geregeld extra schoon.

 

 

Zo fijn hoe we het hier kunnen mogelijk maken voor de dieren, daar zijn we ons terdege van bewust.  We hebben een aparte koelkast voor hun eten, wel zo schoon ook voor ons. Ook staan er meerdere grote vriezers apart voor ze zodat we genoeg voorraad kunnen hebben en ook wederom, wel zo schoon voor ons dat wij niet met onze etenswaren erbij in moeten.