Gezond van binnen en buiten !

Barfmenu

 

*Wij geven dit wel, in afwisseling want dit merk is niet bij elke bengel hier favoriet. Misschien omdat het net even iets te fijn gemalen is en dus wat plakkerig. Ze eten hier graag dier delen. Het eerste vaste voedsel wat kittens hier eten is wel Barfmenu, juist door de fijne structuur.

 

BARFmenu is een natuurlijke diepvries vers vlees voeding voor katten (honden en fretten). Het is KVV (Kant-en-klaar Vers Vlees) gebaseerd op het BARF-principe. BARF staat voor Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food.

BARFmenu bestaat uit een basis- en een premium assortiment.
Het basis assortiment is volledig diervoeder, het premium assortiment is aanvullend diervoeder.
Het premium assortiment bevat géén kip en géén rund!

BARFmenu bevat :

  • Vers vlees (55-60%), verse organen (20-25%), verse vleesbotten (20-25%) en dierlijke vezels* van superieure kwaliteit in de juiste verhoudingen.
  • Geen rijst of granen (dus glutenvrij)
  • Geen geur-, kleur-, en of smaakstoffen.
  • Geen groenten. (De meningen over het al dan niet geven van groenten zijn verdeeld. Mocht men toch groenten willen geven, dan is BARFmenu Groentemix de oplossing als toevoeging. Wij geven geen groente omdat wij niet denken dat een kat beter daar van wordt, laat staan van fruit)
    Een groot voordeel van het feit dat er geen rijst en groenten in BARFmenu gebruikt wordt is dat katten (en honden) met diabetes alle soorten kunnen eten. (Uiteraard uitgezonderd de Groentemix)
  • Alle grondstoffen in de verse voedingen zijn van superieure afkomst en zelfs 100% geschikt voor menselijke consumptie.
  • Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen
  • Glutenvrij (dus geen rijst of granen)

 

BARFmenu BabyPack is speciaal ontwikkeld voor jonge puppy’s en kittens.
Deze variant is nog fijner gemalen.

Doordat er in BabyPack gebruik is gemaakt van geitenmelk, draagt dit bij aan een goede darmflora. Geitenmelk is licht verteerbaar, heeft darmstimulerende- en beschermende eigenschappen. (Een kat is lactose intolerant vandaar dat koemelk sowieso uit den boze is. Wij geven alleen kittenmelk van Farmfood wat ook op geitenmelk basis is.)

 

Afspenen met BARFmenu is vanaf nu dus mogelijk dat je niet zelf hoeft staan te mengen. Een natuurlijke vers vlees maaltijd, welke perfect aansluit bij de behoeftes van de kittens. Wij spenen niet af met blikvoer. Ze zullen het later ook niet krijgen dus waarom in de kitten afspeen fase wel.