2023: En toen was het tijd voor relax-palen, 2.0! 

Voor ons vele malen makkelijker te onderhouden plus voor ons persoonlijk een up grade in het leefgebied qua uitkijk. Heel blij zijn wij, mens en dier, met de houten klimpalen en zullen in de toekomst buiten de speelgebieden mee uitbreiden. Wij hebben alles geregeld met SDB Living en naar alle tevredenheid kunnen we dan ook zeggen: kijk eens op hun site en doe inspiratie op. Wij hebben bewust niet voor sisal omwonden palen gekozen zodat het echte ruigere werk in de kattenkamer blijft en in het leefgebied de rust meer bewaard wordt. De groep is hier nu groot dus ergens wat meer rust is wel prettig.

 

 

 

2021/2022: ook in onze huidige woning staan de klimpalen. Lig plekken, krabpalen, het blijft ook voor binnen belangrijk.  Ondanks een ruim buitengebied en ondanks een eigen speel kamer. De ene keer is de opstelling zo, dan weer meer of minder of hoger of lager. Beetje mee spelen om de bengels te blijven vermaken. (n.b. 2023: alle palen met sisal en stoffen bekleding staan in het kattengebied boven. Meer variatie en vermaak daar, meer rust voor ons in het leefgebied.)

 

 

Onderstaande foto's nog vanuit het oude huis maar wel waarvan wij het belang van in blijven zien: hoge klimpalen! Dikke sisal stammen tot hoog aan het plafond, afgewisseld met een lagere palen. Op meerdere plekken in huis hebben we (ook nu) diverse soorten krab-en klimpalen staan. Wissel af en toe ook eens af met de opstelling om de uitdagingen er in te houden. Net zoals met speelgoed, af en toe even weer wat opruimen en op een later tijdstip op een andere plek aanbieden.

 

 

Stapel 'bedden' in de ren in ons vorige huis. En een kamer boven waar ze rust konden hebben en de brokjes veilig stonden.

Ook een kleinere buiten omgeving kan diverse leuke en fijne plekken hebben!

 

 

Samen in een mand, dat kan natuurlijk ook. Vakre Lindis en Ivy.