Lills Arabelle Julia av Durathror

*gaat samen met haar zusje verhuizen.

 

Arabelle is als 2e geboren op 22-10-2019 om 10:15 uur met een geboorte gewicht van 115 gram. Ook haar karakter zal zich de komende weken verder openbaren.  Na anderhalve week observeren lijkt het ons dat Arabelle iets rustiger is dan haar zus maar of dat zo blijft zullen we de komende tijd wel gaan merken..

Dit mooie meisje heeft als kleurcode NFO ns 22 (zwart tabby gemarmerd). Op het moment komt het op de foto's nog wat donker over maar net als bij haar zus zien wij al steeds meer het mooie patroon doorkomen en de kleur ontwikkeling. 

Op onderstaande foto's is Arabelle anderhalve week. Ze had 1 oogje al een heel klein stukje open bij haar geboorte en inmiddels zien we ze allebei. Bij haar weeg moment op dag 14 woog ze 294 gram.

 

3 weken alweer, wat gaat de tijd snel. Arabelle weegt een keurige 431 gram, haar oogjes zijn mooi open en die kijken heel nieuwsgierig de wereld in. De kittens mogen inmiddels een klein beetje extra ruimte in deren en dat wordt gewaardeerd want ze ontdekken dat het een lieve lust is. De bewegingen worden met de dag meer bewust gemaakt. Arabelle is een lief  popje die alles op haar gemak ontdekt.

Wat is ze mooi en lief! Nu al zijn we helemaal weg van haar. Arabelle is een heel evenwichtig poesje, inderdaad iets minder vocaal dan haar zusje maar qua ontdekken en spelen doen ze niet voor elkaar onder. Arabelle weegt 615 gram bij een leeftijd van 4 weken en 4 dagen. Bij week 3 zijn we begonnen met pap en dat was wel erg lekker hoewel het toetje snel bij mama Lill werd opgehaald. Vanaf 4 weken zijn we het eetpatroon en smaakontwikkeling verder gaan uitbreiden met vlees. Het smaakt haar erg goed, met wat hulp want zelf eten doen de dametjes nog niet aan. 

De ukkepukjes halen de wildste capriolen uit inmiddels! Klimmen over het hekje, hoewel Arabelle niet het voortouw neemt, haar zus is iets ondernemender. Foto's maken is deze periode dan ook wat lastig want stil zitten doen ze bijna niet aan. Samen spelen, samen met je ooms, samen met mama en surrogaat--mama Lindis, het is allemaal geweldig. De periode van en mama en vast voedsel is begonnen. Arabelle is nog niet van het zelf eten, ze laat zich (met moeite) helpen want spelen is veel belangrijker. Water drinken doet ze wel zelf want ja, dat is wel weer leuk. De zindelijkheidsfase gaat ook super. Haar vacht patroon komt steeds meer door en de kleur ontwikkeling beloofd een heel mooie Noorse meid. Arabelle weegt op dit moment 739 gram en ligt keurig op schema. Op de foto's is ze 5 week en 4 dagen.

Arabelle wordt met de week mooier, anders mooi dan haar zusje met haar guitige koppie. Bij Arabelle beginnen we steeds meer de diversiteit aan kleuren in haar vacht te zien. De dametjes beginnen ook al echt een mooie lengte in hun vacht te ontwikkelen. Het duurde even voordat Arabelle zelf at maar inmiddels is ook zij een grote meid. Vlees, ruiken aan een eendagskuiken, gekookte kippenvlees, ze laat zich het smaken. 1x per dag krijgen ze nog wat pap gemaakt van Farmfood kittenmelk met wat rijstebloem erin dat gaat er ook nog prima. Ze hebben behoefte aan een slokje bij mama maar ook 3 tot 4 voeder momenten van vlees e.d. aangezien de brokjes nog voorkeur hebben. (kittenbrokjes van Royal Canin en Prins) Arabelle is wel wat grover van bouw en ook wat zwaarder, een keurige kilo plus. 

De tijd gaat veel te snel! 11 weken zijn de ukkepukjes alweer! Beide dametjes zijn mooi gevormd, goed in balans. Heerlijke smulpaapjes maar alles wat ook eventueel zou kunnen blijven hangen aan teveel gewicht racen ze er wel af.  Arabelle is wat zinniger in wat ze wel en niet wil eten en houdt daar karaktervol zich dan ook aan: nee is nee voor haar. Maar als ze dan ook krijgt wat ze wil eet ze een dubbele portie met grote happen! Wat een heerlijke energieke dametjes. Totaal niet bang! Dit soms tot grote onrust bij de volwassenen, ze bemoeien zich er allemaal mee. Arabelle weegt 1,530 kg op de leeftijd van 11 weken en 3 dagen. Volgende week de 2e enting en chip, ze hebben beide van de 1ste enting totaal geen last gehad. Wat dat betreft hoeven we niet te klagen: de oogjes zijn mooi open gegaan, de eetlust is goed, energie goed, zindelijkheid training ging goed, drolletjes goed, al 2 keer een preventieve ontworming wat geen problemen gaf...met andere woorden: we blijven genieten van deze 2!

07-02-2020....oh, oh, oh, jij mooie meid. Wat ben je toch een lieve, stoere meid. Arabelle. Je begon zo rustig, van de 2, dat ben je nog steeds maar timide ben je zeker niet. Je weet wat je wilt en dat is alles ontdekken. Samen spelen doe je graag maar vooral met je zusje, wat fijn dat jullie samen gaan verhuizen en iemand heel blij gaan maken met jullie sprankelende persoonlijkheden. Een schootzitter zul je misschien nooit worden en dat hoeft ook niet. En wat ben je toch dankbaar als je toch wel vlees krijgt nadat er een ander natvoer is neergezet. Even tegen mijn been aan tikken: echt? krijg ik wel het echt lekkere eten? En dan eet je je buikje helemaal rond. Je bent wat groter dan je zusje met je 2,380 kg. Naar jullie beide ontwikkeling ben ik heel nieuwsgierig: hoe groeien jullie uit. Lief meisje, het gaat ook jou goed. We hopen heel veel liefde in jullie gestopt te hebben en hebben met volle teugen van jullie genoten!