Lindis gaf eind van de dag op 8 november al aan dat het proces was gestart maar pas de volgende ochtend na het weeen opvangen op de bank kwam de eerste kitten in de kraambak ter wereld. Aan support ontbrak het niet! De eerste kwam terwijl Floortje, Sissel en Caspian erbij zaten in de bak. Toen werd er waarschijnlijk beoordeeld dat ze het heel goed zelf kon met een beetje support van mij. De meesten, incl de doggies, bleven wel dichtbij.

 

De 4 kittens zijn de eerste dag al goed gegroeid en ze ogen heel tevreden, geen gepiep maar alleen naar elkaar af en toe als de strijd om de beste plek wordt geleverd. Lindis is ook nog maar amper bij ze weggeweest dus wij blijven nog in de rol van cateraar met roomservice. 

 

We hadden een foto mogelijkheid van de 2 blauwe kindertjes! Even snel foto's maken omdat mama vakre Lindis graag haar kids bij zich houdt maar het is gelukt. Zo ontzettend schattig! En zodra de kans voordoet om ze samen op de foto te krijgen in de loop van de weken, wordt deze foto kolom nog leuker!

In de toekomst, nadat ze op zichzelf zijn gaan wonen, krijgen vakre Blå Lyng en vakre Blåbær ook een gezamelijke kolom met foto's. Zij zullen samen verhuizen, leuk he!

 

Vakre Viddas Gull en vakre Bjørnebær, ze vullen elkaar zo mooi aan. Viddas een rasechte lieve boef ("rode en vale zijn echte donderstralen", luidt het gezegde...) en de iets rustigere, bedachtzamere Bjørnebær. Het mooie is dat zij ook samen zullen verhuizen. (vanaf week 6 wist ik zeker welke 2 om 2 bengels het zouden gaan worden. Na overleg met de aanstaande dienaren zijn we tot deze combinaties definitief gekomen. Ik blij want dit was wat ik in mijn hoofd had voor de toekomst!)

Dus, Viddas en Bjørnebær, krijgen in de toekomst ook een gezamelijke kolom. Nu moeten we het met spaarzame gezamelijke foto's doen want een drukke 'vale' op de foto krijgen is een hele kunst!

 

17-1-21: de aanstaande dienaren kwamen knuffelen. En hadden de broers vakre Viddas en vakre Bjørnebær daar tijd voor?? Nouuuu, nee.  Even knuffelen en dan gauw weer spelen. Maar toch nog een grappige speel foto gemaakt door de aanstaande dienaar: verstoppertje in de ton.

 

o.a. samen met mama, de vakre 4 samen, kortom; gezamelijk op de foto-foto's:

 

En soms heb je een mazzeltje, zie je 3 kittens op de uitkijk lieveheersbeest krabpaal of het krab plateau en heb je de 3 jochies bij elkaar op de foto! De jochies zoeken elkaar heel vaak op om te spelen, jongens onder elkaar.

 

Mama Lindis heeft haar kindertjes goed onder controle en ze vindt het prettig om wat afgesloten met ze te zijn. Dat hebben we dan ook 3 weken gedaan in de kraambak. Maar ja, de vakre 4 wilden wel wat meer van de wereld zien. En dus veranderen we alles in etappes: kraambak wat meer open, kraambak uit de kittenren, kittenren open met de panelen van de speelplaats eromheen en alleen kleden op de grond, meer speeltjes op de kleden en snachts de kittenren nog dicht, daarna die snachts ook open, kittenren eruit want nu alleen de speelplaats, tipi tent erin voor het geborgen gevoel, tipi tent eruit ..... Ja we zijn er druk mee.

 

9 weken: Hoe schattig kun je samen liggen, Viddas en Blåbær. Samen in de mand in de vensterbank.

 

En dan zijn ze alweer 10 weken....

 

7-2-2021: Vakre Bjørnebær en vakre Blåbær, 13 weken jonge stoere knapperds:

 

Grote broer vakre Gideon heeft niet extreem veel met de kittens hier in huis over het algemeen. Des te specialer dat hij sinds een week of 2 (kittens een week of 10 oud) meer met ze optrekt en ook verzorgd. Volle broer, hier smelt je toch van!....

 

 

 

 

 

 

De foto van de echo. Lindis was een 3 en een halve week zwanger.