Sága Sisselsdatter av Durathror

 

Tja, dit was niet de bedoeling, een pagina voor Sága aan te maken. Ze was verhuisd. Maar na 3 maanden escaleerde het, want wat een goede match leek te zijn, bleek het later toch niet. Sága heeft uitdaging nodig, andere katten, ruimte. Zo niet, dan gaat ze zich wat vervelen en verwend gedrag vertonen lijkt het haast. Na een paar mogelijkheden afgewogen te hebben, hebben we toch de knoop maar doorgehakt, dat ze blijft en bij ons haar toekomst verder ingaat. Sága stapte de bewustte avond weer in huis en binnen die avond was ze weer 1 van de groep: "ja, was leuke vakantie maar ik ben er weer hoor!" Oma Floortje nam haar 2 dagen onder haar hoede, wij hebben ook verteld dat alles prima is maar dat ze wel weer gewoon een lief meisje moet zijn en ja hoor, het werkte.

Welkom terug Sága!

21-1-2024: Hoe anders kan het lopen. Nadat het echt super ging, ging het rond de herfst 2023 minder in de groep. Tuurlijk, ze kan zelf ook aanwezig zijn maar doordat zij haar rugdekking wat kwijt was, was ze ineens het object van opjagen en pesten geworden. Oma hormonaal, mama hormonaal, dus van die 2 hoefde ze niks te verwachten. (We merken dat families elkaar steunen.) Het begon met 1 pester en daarna bemoeiden zich er een aantal mee. We hadden zeker hoop dat het tij zou keren. Maar het was voor meerderen geen ideale tijd. 

Toen de eigenaren van Sweet Honeybunch av Durathror berichtte dat zij nu alleen was na het recente overlijden van de andere poes daar en dat het daardoor minder goed ging met haar, zette het ons toch even aan het denken. De oma van de 1 is de mama van de ander, zelfde kleuren groep. De match was op papier super! 

Tja, dan blijft alleen maar liefde over, onbaatzuchtige liefde. Rust en plezier voor beide partijen. En hebben we besloten een try out te doen. Direct warm bad voor Sága en binnen een paar dagen ook al meer vertrouwen in de andere poes, Honeybunch, die nu Sybil heet. Met veel geduld en liefde, mogelijkheden en vertrouwen geven, bleek dat we de knoop al snel konden doorhakken. 

31-12-2023 verhuisd, 21-1-2024 hebben we de overdracht gedaan. Sága is super gelukkig! Sybil is ook reuze blij! Sága zal als castraat in haar fantastische paleis blijven wonen. En bij ons was het na 2 dagen ook meetbaar dat de rust er weer was. 

Het gaat je goed lieve Sága, we missen je en vinden dit echt niet makkelijk. Geen kittens of shows wat wel in de planning zat bij ons maar wel een ander super leven en dat gunnen we je meer dan wat dan ook. Dag lieverd, dag lieve Sága! 

***

Op 18 april 2022, om 15:24 uur als eerste geboren van de 7 dwergjes, met een geboortegewicht van 111 gram.

Wat een prachtige rooie dochter: Sága. Wat een mooie meid!

NFO ds 22: Sága is een red tabby silver blotched (rood zilver gemarmerd). Sága is een lief poesje die wel stoer is, zelfverzekerd. Een beetje 'one of the guys '-type. Niet extreem luid aanwezig maar wel heerlijk nieuwsgierig en ze weet wat ze wil. Een grote, stevige meid met een heel klein hartje.

Haar moeder is Sissel, Sissel's Kjærlighet av Durathror.

Haar vader is Håpercatz's Doede van het Pauperparadijs.

Sága's stamboom is:

https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1507354;2:1359938&g=4&p=nfo&date=iso&o=elastic

 

Testen:

*GSD4 negatief vanuit moeder (en grootouders)

*PKDef negatief vanuit grootouders moederskant

*GSD4 en PKDef negatief vanuit vader (en grootouders)

*PKDef negatief (via swab getest in Langford, UK)

 

 

Wist u dat-facts van Sága:

 

*Dat Sága weinig geluid maakt?

*Dat ze nu nog vrij kort in haar beharing zit wat het kammen makkelijk maakt maar haar staart wel een enorme pluim is?

*Ze heel hard kan rennen wat soms wel eens handig is als zij en Lindis weer eens bonje hebben?

*Dat mama Sissel haar niet eens herkende bij terugkomst maar oma Floortje haar wel direct bij zich nam?

*Het echt een poos heeft geduurd voordat ze uitgeraced was en nu bijna zo mak als een lammetje is?

*Ze graag optrekt met de andere jongelingen.

*En net zoals kleurgenoot naar de honden trekt?

*Ze even weer moest wennen aan 'eten wat de pot schaft want hooman-mama heeft nog meer te doen' maar de switch snel had gemaakt en gewoon keurig eet?

*Dat ze op 9 januari 2023 een keurige 4,110 kg woog?

 

 

Foto's vanaf 2022:

 

Of Gideon het leuk vindt of niet, kleur zoekt kleur. Van weinigen is hij ook onder de indruk maar deze rooie prinses is een heel ander verhaal. Hij laat het gelaten over zich heen komen. Die Sága....

 

2023, lief clowntje die nog steeds weet wat ze wil!

 

2022, lief clowntje die weet wat ze wil!

 

Sága´s moeder, Sissel

Sága´s vader, Doede