Cosma's Only Love av Durathror 

*Cosma's Only Love gaat samen met Julien Mistral verhuizen naar Tremelo in Belgie.

 

Cosma is als vierde geboren. Wat lijkt hij op zijn vader, wat een mooi katertje! Hij oogt nu nog heel donker maar dat zal de komende weken/maanden lichter worden. Hij woog bij zijn geboorte 104 gram en is om 02:55 uur geboren.

Cosma is NFO n 09 22 (zwart tabby wit gemarmerd)

 

***Vladimir Cosma is de componist van het themalied bij de serie Mistral's Daughter, Only Love, gebaseerd op het gelijknamige boek van Judith Krantz. Hij componeerde het lied in 1985 en het was een wereldwijd succes met top noteringen in o.a. Nederland en België. Vladimir Cosma is niet alleen componist maar ook dirigent en violist.***

 

 

25-4-2020: 3 weekjes jong, Cosma is de charmeur van de 7 met dat mooie koppie van 'm. Dit helder kijkende mannetje kan je zo verliefd aankijken vanuit de bak. Hij is kalmer dan zijn donkere broertje, op dit moment dan. En wat lijkt hij ook op zijn vader qua uiterlijk met zijn prachtige tekening. Hij heeft ook echt zijn pootjes al ontdekt en loopt redelijk vast met grote passen de bak door. Cosma is op dit moment de zwaarste van de 7 met zijn 451 gram.

9-5-2020: Cosma is zo'n geboren charmeurtje. Hij kijkt naar je terwijl je langs de speelplaats loopt, dat is het: hij kijkt. Maar wel zo dat je moet stoppen en neussie neussie met hem moet doen. Hij reageert ook altijd direct als er wat tegen ze gezegd wordt door aan te komen waggelen en je weer indringend aan te kijken. Wat een heerlijk mannetje. Cosma weegt op dit moment 642 gram.

23-5-2020: Mooi ventje Cosma. wat lijkt hij op zijn vader. een rustig ogend mannetje die heel aandoenlijk naar je kijkt. Vlak daarna raced hij lekker met de rest rond en probeert heel stoer over te komen. Cosma weegt op de leeftijd van 7 weken 887 gram.

6-6-2020: Nog zo'n zachtaardig type, Cosma. Dit lieve mannetje vindt aandacht heerlijk en komt over als een lief en zacht type die wel heel veel lef heeft. Hij klimt graag tot in de top van de plafond klimpalen en gaat daar dan op de hoogste plank liggen. Hoewel hij gewone eetlust heeft moeten we hem er vaak nog bij roepen of pakken als de rest allang zit te eten. Hij was dan heerlijk in dromenland op zijn uitkijkplank en realiseert zich pas later dat ook hij mag komen eten. Dan klimt ie al miauwend naar beneden en zoekt zijn plek aan de schaal met vlees. Cosma is een mooi groot Noors mannetje met zijn  1,170 kg. Deze week van Cosma ook actie foto's i.p.v. echte poseer foto's. En net als bij Julien een foto van hun saampjes.

20-6-2020: Cosma ontdekt en raced en toch is hij best rustig over het geheel. Zo'n zoet mannetje waarvan je ineens afvraagt waar hij is en dan ligt hij heerlijk in een hangmat in de ren. Een durfalletje die al heel zelfstandig overkomt maar ook gauw een knuffel komt halen.  op dit moment vind ik Cosma, Nana en Perry het meest qua gedrag op mama Floortje lijken, ook een heel zelfstandig type. Cosma weegt op dit moment 1,500 kg.

11-7-2020 en Cosma is 14 weken. Wat vliegt de tijd toch, waar de rest langzaam aan gaat verhuizen blijft ook Cosma nog wat langer . Gelukkig maar. Want hij is ook zo'n heerlijk ventje. Hij is de grote pestkop-broer voor Nana. Als zij gefocust is op haar speeltje, haar prooi, gaat hij haar juist spelend aanvallen. Nana is een gemakkelijk doelwit want die reageert ook. Het gekrijs en gegrom wakkert het alleen maar meer aan bij Cosma. Je zou zijn stoute blik moeten zien. Hij is zo'n schatje maar ja, je moet je energie bij iemand kwijt. Cosma woog de 11e 2,110 kg. Heerlijk dat je nog wat langer blijft, lief boefje.

2-8-2020 was Cosma 17 weken en nog steeds ons huis nog als een racebaan aan het ervaren. Samen met zus Sissel, broer Julien maar ook zeker met de rest racende ze als een kudde olifanten door het huis. Heel, heel vermakelijk! Wat is dit toch genieten! Cosma groeit ook zo mooi uit, hij woog op 1-8-2020 2,680 kg (op de leeftijd van 15 weken was dat 2.350 kg, met 16 weken was dat 2,530 kg). We hopen nog een poosje topt aan de verhuizing van Cosma te genieten, tot hij samen met zijn broer Julien verhuisd. Maar ook van Cosma wel de kans op een 17 weken fotoshoot!