Dag 7 dwergjes, dag lieverds. Heel veel plezier met jullie nieuwe dienaren.

 

 

Sága Sisselsdatter av Durathror (vanaf 2024, na de verhuizing)

Sága is dus gaan wonen bij Sweet Honeybunch av Duathror, all in the family want zij is de dochter van Floortje. Ze heet inmiddels Sybil en tussen haar en Sága gaat het werkelijk fantastisch! Vanaf hier de foto's vanaf de verhuizing:

 

Sága kan erg innemend zijn, naar mens en dier. Ja, dat merkt Sybil! Heel opdringerig type, die Sága, maar wat een aanvulling zijn zij toch voor elkaar. Hieronder foto's vanaf de verhuizing:

 

Sigvar Sisselssøn av Durathror

Sigvar verhuisde als eerste en heeft een huis (en ren) vol met Noren vriendjes en vriendinnetjes. Hij was snel gewend, lief en onbevangen als hij is. Hij is zo lief met andere katten en heeft ook echt die interactie nodig. Sigvar zal in de toekomst ook mee naar show gaan. En daarom past hij zo goed in het paleis waar hij nu woont: allemans vriend en liefhebber van aandacht en is fotogeniek (ondanks een tikkeltje loenzend). Het maakt voor zijn personeel, de lieve Jan en Milena, niet uit. En ook zijn harige nieuwe broers en zussen maakt het niet uit, zelfs de bloterik keek hem nieuwsgierig aan maar dat zal wel wederzijds zijn geweest: "waar is jouw wolvacht? en waar is de rest van het haar? kun je nog wel een haarbal ophoesten?. Sigvar vindt het allemaal goed, want Swart Eirik wast hem, Willow is nog rooier dan hij ooit heeft gezien, Mozart is zijn 'best bud for life', het nieuwe personeel mag hij 'helpen' in de keuken, en die beeldjes van die kale met die dikke buik liggen wat in de weg maar dat kan opzij en dan heeft het personeel er ineens 2. Een bloot hoofd en een dikke buik!

 

De reis naar zijn nieuwe paleis vond hij niet zo leuk. Het werd een stuk leuker toen hij op uitzondering uit de reismand mocht en kon slapen op schoot, in een heel bijzondere houding...

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

18 april 2024: jarig!

 

Sigr Sisselssøn av Durathror (nu Balou)

Als tweede verhuisde Sigr naar voor hem het ideale paleis: alle aandacht en rust voor hem. Zo komt hij het beste tot zijn recht. Een lief mannetje, stabiel karakter maar geen rouwdouwer met andere katten. Hij kan zichzelf heel goed vermaken en het eerste half uur bleek dat al wel uit hoe blij hij al was met het speelgoed, de krabpaal, de aandacht allemaal voor hem. Toen ik zei: 'dat had ik je toch beloofd, je hoeft niet meer te delen', keek hij zo blij en spinde erover, languit liggend. Totaal tevreden. En dat snappen zijn nieuwe dienaren Ronald en Tessa heel goed. Sigr zal vanaf nu Balou heten. Ook dat hebben ze goed gezien: Balou de NFO-beer. Inclusief fantastisch 'hol' hoog bij de deur, via een plafondkrabpaal te bereiken. Gaaf!

*En in februari 2023 was het zover: hij werd een grote Durathror broer!  De oudste dus hier de gezamelijke foto's.

 

2023: zucht.......

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

2023: Ooohhh wat is grote broer zijn toch leuk! Zo heerlijk als Balou het eerst alleen vond, zo fijn vindt hij het nu met een lief zusje.

 

Siri Sisselsdatter av Durathror & Synne Sisselsdatter av Durathror (nu Phoebe en Eevi)

Deze 2 Durathror dametjes zijn samen verhuisd. De aanstaande dienaren wilden graag 2 bengel dames. De match wordt door ons ingeschat en in deze 2 zagen wij een gouden match. Zodra er een verzoek voor 2 binnen komt wijkt daar veel voor inderdaad want een match moet wel kloppen. De 1 moet de ander niet overstijgen of veel dominanter zijn. Of haast identiek, dat werkt vaak ook wat onrustig. Nee, Sri en Synne matchen: Siri neemt niet gauw de boventoon in het vragen om genegenheid en zal zich dan wat terugtrekken, Synne is een iets rustiger en zelfverzekerde meid die aandacht heerlijk vindt maar niet de boventoon voert. Zo helpt de 1 de ander en krijgt niet 1 meer aandacht dan de ander omdat die nu eenmaal wat brutaler is. En het werkt weer eens! Vanaf nu heet Siri Phoebe en heet Synne Eevi, prachtige namen gegeven door liefdevolle dienaren Lesley en Esmee. 

 

2023: Moooiiiiiii

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

2023: de gezellige toilet stalkers!

juli 2023, super! De meiden zijn zelfs op een veilige manier mee een weekendje weg, echt super!

 

Søren Sisselssøn av Durathror (nu Baldr)

Søren, Søren, het lieve en soms ook wat onzekere mannetje. De eerste weken was hij een sul, dat wij nog dachten 'komt daar nog pit in?' En toen at hij zijn eerste kuiken, toen zijn 2e en ja hoor, daar kwam zijn oergevoel. En daar zagen we ook de familiegenen ineens loskomen: net oma Floortje! Heel lief, kan een tikkeltje te geëmancipeerd zijn en dus reageert ze vrij snel, of onnodig. En zo ook met Søren. "Vreemden? Die hoef ik niet te kennen. Laat mij wennen op mijn tempo." Een lief mannetje bij ons en toen Icarus bij ons kwam wonen dacht hij weer van nee dank, dus toen wij zeiden van jawel, zag je hem denken van oh oh oke maar weet je het zeker? Ja Søren, doe lief want wij weten dat jullie samen gaan verhuizen. En zo geschiedde. De nieuwe dienaren doen moeite voor hem en ja bij hun gaat ook zijn spin motortje aan. En dat is het met Søren: voor zijn liefde mag je wat doen maar dan komt het ook in veelvoud!  Doordat Icarus een heel gemakkelijk, vrolijk mannetje is kan Søren zich in alle rust ontwikkelen in een nieuw paleis met jawel, nog een broer erbij die een dag later kwam: Ymir. Een mooie forse witte jongen die Søren ook gewoon laat zijn wie hij is. Dat doet hij namelijk ook met zijn broers: ze mogen zijn wie ze zijn. Zijn nieuwe dienaren hebben hem liefdevol Baldr genoemd en zo zal hij nu heten. 

*En in 2023 zijn nog 3 Durathror bengels de gelederen komen versterken: Christopher, Jonathan en vakre Brandr.

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

november 2023: jongens!!!!

 

Kjama's Icarus

Icarus zou sowieso in de toekomst samen met Søren gaan verhuizen. Door de verdrietige omstandigheden kwam hij eerst nog bij ons wonen. Deze knapperd smelt je gewoon voor! Onbevangen, niet van de leg te krijgen, net zijn moeder Carly. Hij heeft zich nog heerlijk een paar weken kunnen ontwikkelen in een groep met meerdere kittens en heeft heel fijn samen met zijn vader Kjell kunnen spelen. Icarus is zo'n type die voor harmonie zorgt en ook stoer is. Samen zijn de heren verhuisd naar hun nieuwe paleis met een heerlijke ren in de mooie tuin en een heel fijn groot huis waar je ook fijn aan de voorzijde vanuit het raam in de erker kunt gluren naar iedereen op straat. En dat vanuit een krabpaal die daar heel strategisch staat, slim bedacht van de nieuwe dienaren Jan en Jeanette. Icarus is tenslotte familie en krijgt hij hier ook een kolom om zijn ontwikkeling verder te laten zien. 

 

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

Ach, waarom ook niet, ook een kolom met de andere broers erbij op! Toch prachtig om te zien hoe dat zo samen gaat.

 

Signe Sisselsdatter av Durathror (nu Floor)

Meissie, wat hebben we van jou genoten! Een heerlijk, vrolijke aanwezigheid. Tuurlijk gunnen wij jou je papa's maar oh wat gaan we je missen. Je nieuwe vriendin hier, Hanna, heeft een paar dagen lopen zoeken en miauwen naar ons toe van waar is ze nou!? Heel speciaal, je hebt Ivy nog mogen 'helpen' bij haar bevalling in september. Je nieuwe zus, Nora, hoefde niet lang aan je te wennen. En samen hebben jullie het heerlijk bij jullie dienaren Tim en Gerben die precies doen wat jullie willen. Hoe kan het ook geweigerd worden. Hieronder nog een kolom van je extra tijd bij ons en natuurlijk ook een kolom met foto's van na je verhuizing. Niet bewust zo gedaan maar Signe zal nu als Floor door het leven gaan. Oma Floortje is blij met de keuze van haar naam, hahaha.

 

2023: mooie meid met haar mooie zus

Foto's vanaf de verhuizing, de eerste nog als kleine kitten zodat mooi het groei proces vergeleken kan worden:

 

 

Jaaaaaa, we hadden nog heel wat foto's van Signe bij ons....

 

 

Sissel's Kjærlighet av Durathror (NFO fs 09 22) x Doede van het Pauperparadijs (NFO e 23)

 

Wij denken hier een heel mooie keuze mee te hebben gemaakt: Sissel en Doede. Prachtige Noorse boskatten en een geweldig karakter. En het resultaat mag er zijn: 7 prachtige, lieve bosbengeltjes! Op 2e paasdag geboren en dat was toch wel een beetje een verrassing, er waren geen tekenen dat Sissel zou gaan bevallen en een dag later hadden we genoteerd als 'do date'. Maar Sissel besliste anders: zo zat ze s'ochtends nog lekker buiten op de picknicktafel en at met de rest haar ontbijt en zo zien we de eerste vruchtblaas! Nog steeds denkend dat het wel even kon duren zijn we gewoon verder gegaan, Ivy kwam bij haar toen ze wel wat begon te dralen maar na korte tijd verliet zij haar ook weer. Dat gebeurt vaak dat het support stopt zodra het echte bevallen gaat beginnen. Maar nog steeds geen bevallingsonrust bij Sissel. Dat de dag anders zou gaan verlopen dan gedacht hadden we al wel door maar dat ze rond 14 uur bij Balthasar in een mand klom en we haar daar wel bij weghaalden i.v.m. de vruchtblaas wat zou kunnen knappen en we dat liever niet overal hebben liggen, hebben we haar in de kraambak gezet. Binnen een paar minuten bleek er al een kitten aan te komen! 3x een serieuze 'miauw' en jawel, daar was de eerste! In 2 uur tijd hebben we Sissel maar 2 keer iets zien hijgen maar verder was er niets onrustigs aan haar en baarde ze 7 kindertjes! Na de 7e vond ze het wel: dat de kitten eruit was heeft ze amper gemerkt en ze legde haar koppie neer want nu was het welletjes, Sissel was heel moe. Wat heeft ze het fantastisch gedaan! We zijn super trots op haar!

 

Onze Nana (Nana's Only Love av Durathror) woont in cattery Håpercatz bij Michelle en Christiaan van Leusden en we zijn dan ook meer dan blij dat we zo goed de mooie combinaties samen kunnen waar maken. Een vertrouwd adres! Heel fijn en alvast heel erg bedankt dat jullie mede deze combinatie mogelijk konden maken.

Een mooi lage inteelt van 2,56% en 8,98% Polaris.

https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1507354;2:1359938&g=4&p=nfo&date=iso&o=elastic

 

Ere wie eer ook toekomt, op onderstaande foto papa Doede