vakre Oberon av Durathror 

*hij gaat hij samen met zijn broer vakre Salomon wonen in Rotterdam bij Dave. Hoe heerlijk is dat, zo met zijn tweetjes!

 

vakre Oberon av Durathror, als vijfde geboren om 14:56 uur, 123 gram. Mama Lindis leek al klaar te zijn maar na anderhalf uur kwam ons bonus prinsje. Een prachtig crème tabby blotched mackerel (NFO e 22) katertje. Op onderstaande foto is hij 6 dagen jong.

12-07-'18: het mooie crème katertje vakre Oberon, 3 weken en 1 dag. Een heerlijk bolletje met een prachtige vacht, lekker wollig. Hij doet het fantastisch met zijn gewicht van 487 gram. Hij rust graag na het drinken even uit, slaapt dan ook onverstoorbaar door terwijl een broer of zus over hem heen kruipt. Als hij naast zijn rode broertje ligt zie je pas echt hoe anders hij van kleur is. Een heerlijk aandoenlijk mannetje.

25-7-'18: Oberon, Oberon, oh wat zijn we (ook) verliefd op Oberon. Hij doet ons zo denken aan zijn halfbroer Balthasar: dat gemoedelijke, dat iets sullige maar dan ineens een activiteit waar je van staat te kijken. Toen de 5-ling voor het eerst echt in de ren mocht ging hij een boomstam in, lekker stoer doen en uitsloven, waar zijn moeder erg van schrok. En na een paar 'prr' geluidjes van mama was hij zo weer beneden. Geen gekkigheid nog, mama moet ook meegroeien in de ontwikkelingen.

 

08-08-'18: lieve vakre Oberon! Wat een heerlijk mannetje blijft hij. Prachtig in zijn wollige vacht. Zo gemoedelijk als hij is, zo ondernemend kan hij ook zijn. Hij is als eerste via de boomstam naar het hoogste plankje in de ren geklommen. Dat was dan wel weer wat spannend! Luid schreeuwend zat hij daar. Toen ik erbij kwam en zei dat hij zo'n goede klimmer was en wat een grote jongen al, hield hij grappig genoeg op met schreeuwen en ging mooi poseren en kroelen. 

23-08-'18: het mooie mannetje vakre Oberon weegt een keurige 1,069 kg. Hij is op dit moment het lichtste katertje op een leeftijd van 9 weken. Hij is super lief en aanhankelijk, wil graag poseren voor een foto. Ach, je kunt niet allemaal een mannetjesputter zijn....Oberon is fotomodel. En nog steeds heeft hij zo'n heerlijke wollige vacht inclusief mooie zichtbare gemarmerde tekening. 

09-09-'18: Op de onderstaande foto's is vakre Oberon alweer dik 11 weken. Hij weegt 1,270 kg en gaat keurig op met zijn zusjes. Hij is de elegante van de broers. Dat betekend niet dat hij met zich laat sollen maar vergelijk het maar met rugby spelers en ballet dansers....hij is gewoon lief, aanhankelijk en mooi. En nog steeds die heerlijke wollige vacht, dat blijft maar opvallen. Qua bouw komt hij nu wat in de sullige fase; het baby vet is er af gerent en hij gaat nu de volgende grote jongen fase in.

23-09-'18: Vakre Oberon, als er 1 bij zit waar ik benieuwd naar ben hoe hij gaat uitgroeien dan is hij het wel. Deze zachtaardige lieverd heeft de bouw van zijn mama. Dat slanke maar ook die kenmerken al van een super vacht. Hij is op dit moment wat buiten proportie: heel slank maar de vacht voor de kraagaanzet begint bij hem bij zijn oren. Zie je hem vanaf de rug geeft dat een heel komisch gezicht. Het eten laat Oberon zich goed smaken. Hij weegt dan ook een keurige 1,720 kg met 13 weken.

We kunnen nog een korte tijd van hem genieten waarna hij als Thor wonende in Rotterdam door het leven zal gaan.