Het buitengebied van de bengels is opgedeeld in 2 delen: het kater verblijf en de gemeenschappelijke tuin. Vanuit huis kunnen de bengels dag en nacht de tuin in. De veranda biedt beschutting en ze krijgen alles mee van een buitenleven: konijnen door de straat, vogels, koeien geloei, geuren, vliegjes en kikkers vangen.

We zijn nog druk met de aankleding en inrichting van de tuin bezig maar dat houdt ze niet tegen om met modderpootjes en prooien naar binnen te komen.

Voor nu is onze tuin in 4 gedeeltes opgesplitst (de voorkant van de tuin plus een stuk waar we 'kat-loos' kunnen zitten zijn nr 3 en 4 in de delen) wat voor een evt. uitbreiding voor de katten het mogelijk maakt om er een stuk bij te pakken maar voor nu is er meer dan voldoende ruimte om te racen. En ze willen toch ook altijd meer: ook al zouden ze door het hele dorp mogen, dan nog willen ze verder.

 

Wij hebben onze dekkater in zijn eigen gedeelte wonen. Dat grenst aan aan huis en de gemeenschappelijke tuin. Vaak zit er wel iemand bij hem, zoniet allemaal want daar is het wel heel interessant. En wij kunnen hem er gewoon bij blijven betrekken zonder dat we hem storen in zijn hormonale denken en doen. Een open kater, zoals je dat noemt, is niet te handhaven in huis met het geplas en gesproei. En dan zul je de knop om moeten zetten en het voor de kater zo goed mogelijk faciliteren. Een redelijk vrij leven, met een taak. Net zoals onze open poezen dat ook hebben.

 

 

Wij hebben de rennen laten plaatsen door Volierebouw Aduard. We hadden specifieke wensen en wat moeilijke punten. Wegens de complexiteit kwamen ze zelf opmeten en binnen 2 dagen stond alles. Super! De komende tijd gaan wij bezig met de verdere inrichting.

 

Ja, toen was het zover: de eerste stappen in de nieuwe tuin, het nieuwe buiten gebied!

 

Foto's vanaf 2022, het krijgt steeds meer vorm en sfeer:

 

2022, kikker/padden jacht!