Het buitengebied van de bengels is opgedeeld in 2 delen: het kater verblijf en de gemeenschappelijke tuin. Vanuit huis kunnen de bengels dag en nacht de tuin in. De veranda biedt beschutting en ze krijgen alles mee van een buitenleven: konijnen door de straat, vogels, koeien geloei, geuren, vliegjes en kikkers vangen.

We zijn nog druk met de aankleding en inrichting van de tuin bezig maar dat houdt ze niet tegen om met modderpootjes en prooien naar binnen te komen.

Voor nu is onze tuin in 4 gedeeltes opgesplitst (de voorkant van de tuin plus een stuk waar we 'kat-loos' kunnen zitten zijn nr 3 en 4 in de delen) wat voor een evt. uitbreiding voor de katten het mogelijk maakt om er een stuk bij te pakken maar voor nu is er meer dan voldoende ruimte om te racen. En ze willen toch ook altijd meer: ook al zouden ze door het hele dorp mogen, dan nog willen ze verder.

Wij hebben onze dekkater in zijn eigen gedeelte wonen. Dat grenst aan aan huis en de gemeenschappelijke tuin. Vaak zit er wel iemand bij hem, zoniet allemaal want daar is het wel heel interessant. En wij kunnen hem er gewoon bij blijven betrekken zonder dat we hem storen in zijn hormonale denken en doen. Een open kater, zoals je dat noemt, is niet te handhaven in huis door het geplas en gesproei. En dan zul je de knop om moeten zetten en het voor de kater zo goed mogelijk faciliteren. Een redelijk vrij leven, met een taak. Net zoals onze open poezen dat ook hebben. En de gesloten gaan mee naar show. Iedereen doet wat!

 

 

Zomer 2022:  de beukenhaag heeft de 7 dwergjes en een bengel race traject niet overleefd, er staan nog 2 sprietjes. De sterke boeren hortensia's groeien wijd en plat: dat bleken prachtige verstopplekken te zijn. Het palmgras werd als verstopplek en als kattengras gezien maar was te venijnig scherp dus eruit. Met gras kun je alles dus ook op plassen: gele plekken. Inmiddels ook een eigen buiten zandbak om in te plassen en poepen, vlak naast die van Kjell. Dat scheelt veel irritaties over het toilleteren in de perken. Boomstammen erbij, picknicktafel in het midden, en zonder kittens kan de tipi ook blijven staan, anders ligt ie namelijk zo plat, ondanks haringen in de grond. Kortom: een vloeiend project!  Meeveren, inschatten, toegeven maar bovenal genieten van de vrijheid van de bengels en hun plezier in een veilige omgeving!

 

Winter 2021/2022: Wij hebben de rennen laten plaatsen door Volierebouw Aduard. We hadden specifieke wensen en wat moeilijke punten. Wegens de complexiteit kwamen ze zelf opmeten en binnen 2 dagen stond alles. Super! 

 

Ja, toen was het zover: de eerste stappen in de nieuwe tuin, het nieuwe buiten gebied!

 

Winter/voorjaar 2022: Foto's vanaf dat we met de aankleding zijn begonnen, het krijgt steeds meer vorm en sfeer:

 

Voorjaar 2022: kikker/padden jacht!

 

2022, we hebben ze niet vaak zo samen en eensgezind op de foto, de zilveren kids