"Welkom bij cattery Durathror.

Wij zijn René en Monique Seubring en wonen samen met onze Noorse boskatten en Golden Retriever in het prachtige en landelijke Ekehaar, Drenthe. Wij zijn een hobbymatige cattery maar vooral groot liefhebbers en dienaren van de Noorse Boskat. We zullen, mits de natuur alles toelaat, af en toe een nestje Noorse boskatten fokken maar bovenal genieten van onze diergaarde.

We streven naar het in stand houden van de echte Noorse boskat; uiterlijk en innerlijk. Onze kittens gaan wanneer de tijd daar is als stabiele jonge Noorse boskatten naar hun nieuwe dienaren en zullen altijd een lid van onze poezen-familie blijven, inclusief hun nieuwe familie natuurlijk.  Wij geven onze poezen en kittens een uiteenlopende begeleiding in hun opgroeien qua uitdagingen en gewenningen. 

Ze zullen ons huis verlaten met hun stamboom, gezondheidsverklaring, zijn NDG/Backhome gechipt, Europees dierenpaspoort of vaccinatieboekje en krijgen hun kitten pakket mee. 

Bij 'waarom een kitten zijn/haar bedrag waard is' wordt het 1 en ander toegelicht maar wij fokken alleen met geteste ouderparen, alleen met stamboom. Aan de hand van een stamboom kun je generaties terug kijken: wie is de voorouder van mijn bengel. Aangezien wij van transparantie houden voeren wij ook al onze nakomelingen in in de databank bij Pawpeds. In deze databank kun je ook zelf als liefhebber kijken naar de herkomst. (de link hiervoor staat bij 'links')

Wij hebben onze poezen binnen en gecontroleerd buiten. Dit adviseren we de nieuwe eigenaren ook. We fokken uit liefhebberij en om de Noorse boskat helpen in stand te houden, dan lopen we liever geen risico's met een buitenomgeving die teveel risico's met zich mee kan brengen. Niet alleen het gecontroleerd buiten zijn maar ook een huis met diverse uitdagingen en klimpalen zijn volgens ons een must voor een blije bengel. Nieuwe dienaren die dezelfde gedachtegang hebben genieten dan ook onze voorkeur. "         

                                                

GIP/PR Kjaere Leifr av Durathror, GIP/PR Balthasar av Durathror & GIP CH Lily of the valley av Durathror 

*Onze zilveren harige kids*

 

Elvis en IP/PR vakre Gideon av Durathror.