Alfrodull's Floortje x Sven Chester van Yjovi

Op 11-2-2021 was Floortje keurig negatief getest op fiv felv. En bij haar eerst volgende goede krolsheid is ze weer uit logeren geweest bij Sven Chester. Vorig hebben ze samen de prachtige 7-ling gekregen.

Op 29-6-2021 is Floortje bevallen van in totaal 6 kittens. De eerste kwam voorspoedig maar daarna stopte de persdrang. Helaas is de 2e kitten niet levend geboren. De andere 4 kittens kwamen maar bij de als 4e geboren kitten hoorden we een reutelend geluid. Na alle pogingen van uitzuigen, uitschudden, anti biotica om een longontsteking voor te zijn en het om de 2 uur voeden ten spijt is hij na 2 dagen ook gestorven. Heel veel verdriet dat het zo is gelopen. We hebben met Floortje ruim de tijd genomen om te rouwen en daarna zijn we gaan genieten van de 4 kittens die er wel zijn. En die doen het super! Floortje zorgt weer zo goed voor haar kindertjes, heel mooi.

 

De kittens hebben prachtig laag inteelt percentage van 2,30% en 8,58% Polaris. 

Dank aan Yvonne Krijt-Sluis van cattery van Yjovi voor het samen werken, samen denken, het genieten van de mooie en lieve bengels.

 

https://pawpeds.com/db/?a=p&v=fi&ids=3:1430662;2:1154920&g=4&p=nfo&date=iso&o=ajgrep

 

 

mama Alfrodull's Floortje

De dag van de bevalling, net een tortie ballonnetje!

 

papa Sven Chester van Yjovi in zomer tenue

 

Ook voor onze sterrenkindjes maken wij plek vrij. Ze waren zo gewenst!

 

Sweet apple of my eye av Durathror

Jij prachtig meisje die niet levend ter wereld kwam. De vruchtzak ging al kapot voordat jij erin mee naar buiten kwam. Je geboorte gewicht was ook keurig: 112 gram. Het doet veel verdriet dat je het niet gered hebt. Dag lief mooi meisje, we vergeten jou nooit!

 

Sweet pumpy umpkin av Durathror

Hoeveel verdriet kun je hebben om het verlies van een kitten, nou wij kunnen jullie vertellen: ontzettend en hartverscheurend veel! Dag en nacht om de 2 uur hebben we jou gevoed want zelf had je niet de energie om bij je mama te drinken. We zijn direct met anti biotica begonnen toen we door hadden dat het vruchtwater wat er nog in je longetjes zat we er niet uit konden krijgen. Om de 2 uur voeden, heel rustig aan, een kwartier doen over 3 ml want we waren bang dat je je anders zou verslikken. Het leek beter te gaan, mama Floortje hield je lekker bij haar en we hadden de hoop dat dag 3 van de anti biotica het mooie keerpunt van meer kracht zou worden. Je had ook een prima geboorte gewicht van 108 gram en leek heerlijk energiek. Helaas zakte je ineens weg, eind van de middag, 3 dagen na je geboorte.

We voelden je gaan. Dag mooi mannetje, dag lieverd.

Geef je zusje een dikke kus van ons en lieverd, we vergeten je nooit!

 

Net de voeding gehad, een melk snorretje als resultaat.

 

Je hebt gelukkig nog wel fijn bij je mama en zusjes en broertjes gelegen. Daar was je sterk genoeg voor. Af en toe even lekker opwarmen bij de kruik maar daarna kroop je heerlijk weer naar mama.

 

Het thema van dit nest is een kinderliedje, the cuppycake song. Beetje aparte namen krijg je daardoor maar het klopte gewoon. Er zullen 2 van de 6 kindertjes nooit volwassen worden, ze blijven altijd kind. 

 

"You're my honeybunch, supar plum, pumpy-umpy-umpkin

You're my sweetie pie

You're my cuppycake, gumdrop, snoogums-boogums

You're the apple of my eye

And i love you so and i want you to know

That i'll always be right here

And i love to sing sweet songs to you

Because you are so dear"