Het thema van dit nest is een kinderliedje, the cuppycake song. Beetje aparte namen krijg je daardoor maar het klopte gewoon. Er zullen 2 van de 6 kindertjes nooit volwassen worden, ze blijven altijd kind. 

 

"You're my honeybunch, supar plum, pumpy-umpy-umpkin

You're my sweetie pie

You're my cuppycake, gumdrop, snoogums-boogums

You're the apple of my eye

And i love you so and i want you to know

That i'll always be right here

And i love to sing sweet songs to you

Because you are so dear"

 

 

Sweet Sugarplum av Durathror

Ze gaat vanaf nu Floef heten.

Sweet Sugarplum av Durathror is verhuisd naar Oosterhout N-B om daar samen met Stijn, Nathalie en Lauren de boel op stelten te zetten. Dit lieve en aanhankelijke poezenkind heeft de hele weg voor vocaal genot gezorgd en dan is het een extra lange rit. Alles stond al voor haar klaar, zo fijn. Sugarplum woog bij haar verhuizing een keurige 1,650 kg op de leeftijd van bijna 14 weken. 

 

Foto's van de dag van de verhuizing. Nog even steun zoeken bij hooman-mama.

 

Voor jezelf en voor de bengel: de uitzet is van groot belang. Voorbereiding verhoogd de feestpret en de gewenning!

Daar is voor Floef (Sweet Sugarplum) goed voor gezorgd!

 

nu Floef, vanaf eind 2021/2022:

 

 

Sweet Honeybunch av Durathror

Vanaf nu heet ze Sybil.

Als tweede verhuisde Sweet Honeybunch av Durathror. In het prachtige, landelijke Uffelte heeft zij haar paleis bij Marvin en Madelon. Dat zijn dan de dienaren want dat is nog niet alles: Izzy de lieve poezendame woont daar ook. En de 2 konijnenheren, 3 prachtige paarden en 3 kippen en 1 haan. Wat een prachtig leven daar en er was ook al zo goed voorbereidt, er ontbrak werkelijks niets! Honeybunch woog bij haar verhuizing 2,.70 kg op de leeftijd van bijna 14 weken.

 

Foto's van de dag van de verhuizing. Wat was er veel te bekijken en hoe geweldig vond ze het!:

 

Zo lief, wij en de bengels kregen een pakket! Wat attent en lief! Maar het mooiste? Dat de kleine meid na alle indrukken toch even wilde slapen bij hooman-mama. Vertrouwd. Daarna kon ze het ontdekken en haar nieuwe leven uitgerust weer aan. 

 

Foto's vanaf nu Sybil, eind 2021/2022.

Eind 2023 is de grote aangenomen zus Izzy overleden. Dat gemis deed geen goed voor Sybil en op dat moment konden wij met elkaar schakelen dat Sága bij Sybil mocht komen wonen. In het volste vertrouwen dat het een meer dan goede match zou zijn want de mama van Sága, Sissel, is een dochter van Floortje. Sybil is ook een dochter van Floortje. Plus dat ze in hetzelfde kleurenpalet zitten en dus dat ze elkaar heel goed kunnen begrijpen. We konden het haast niet afkijken zo snel als het goed ging. De definitieve verhuisknop was dan ook binnen 2 weken doorgehakt. 

 

juni 2023, ohhh wat ben je toch mooi!

 

 

Sweet Sweetie Pie av Durathror & Sweet Cuppycake av Durathror

 

Sweetie Pie gaat daar Yuki heten en Cuppycake gaat Edo.

En als laatsten verhuisden de broers samen naar Beerta. Zij zullen hieronder dan ook een gezamelijke foto kolom gaan krijgen. Sweet Sweetie Pie av Durathror en Sweet Cuppycake av Durathror zijn daar in een prachtige oude pastorie gaan wonen. Incl. bedstee in de woonkamer, hoe leuk is dat om daar te mogen relaxen. Ze zijn daar gaan wonen bij Sarah, Herwil, Souren en Ava. En die konden haast niet wachten dat het eindelijk zover was. Op de leeftijd van 15,5 weken verhuisden ze en woog Sweetie Pie 2,200 kg en Cuppycake 2,470 kg. 

 

Voor jezelf en voor de bengel: de uitzet is van groot belang. Voorbereiding verhoogd de feestpret en de gewenning, super! Heel fijn dat aanstaande dienaren in overleg willen over hun ideeen. Mooie vilten cocon mandjes, heerlijke kussens op de bank, welke krabpaal past bij ons en de bengels... fijn dat je er dan voor elkaar kan zijn. Later bleek door eigen volhardendheid de oplossing gevonden te zijn voor Edo (Cuppycake) wispelturige poep gedrag: 2 kattenbakken naast elkaar. Dus de stelling die vaak wordt aangenomen door de 'geleerden', 1 kattenbak op 2 katten, hoeft niet altijd juist te zijn. Zelfs niet bij een gekochte xl Peewee bak.

 

Foto's van de dag van de verhuizing. Wat een fantastisch nieuw huis om eigen te maken:

 

Ik geef toe dat het afscheid iedere keer weer zwaar is, hoe goed de bengel het ook gaat krijgen. Maar het doet goed dat je er voor hun support nog even bij bent (ook al lukt het helaas niet iedere keer om ze zelf naar hun paleis te brengen).

Het zien hoe ze het ervaren en hoe alles al is geregeld voor hun komst. Je bent dan nog voor 1 keer hun veiligheid waar ze nog even bij kunnen kruipen.

En net op het moment dat de dienaren en ik de overeenkomst zouden tekenen kwam Cuppycake, Edo, bij me op de tafel. Liep over de formulieren, ging bij me liggen en gaf me kopjes en kusjes, al trappelend. Leg het uit zoals je wilt en voelt maar dat zij heldervoelend zijn mag heus duidelijk zijn. Ze blijven altijd in mijn hart!

 

Jonge dienaar Ava heeft een mooie tekst en collage's gemaakt. Voor de bengels en ook voor ons. Hoe lief!

 

nu Yuki en Edo, vanaf eind 2021:

 

 

 

Op 29-6-2021 is Floortje bevallen van in totaal 6 kittens. De eerste kwam voorspoedig maar daarna stopte de persdrang. Helaas is de 2e kitten niet levend geboren. De andere 4 kittens kwamen maar bij de als 4e geboren kitten hoorden we een reutelend geluid. Na alle pogingen van uitzuigen, uitschudden, anti biotica om een longontsteking voor te zijn en het om de 2 uur voeden ten spijt is hij na 2 dagen ook gestorven. Heel veel verdriet dat het zo is gelopen. We hebben met Floortje ruim de tijd genomen om te rouwen en daarna zijn we gaan genieten van de 4 kittens die er wel zijn. En die doen het super! Floortje zorgt weer zo goed voor haar kindertjes, heel mooi.

De kittens hebben prachtig laag inteelt percentage van 2,30% en 8,58% Polaris. 

Dank aan Yvonne Krijt-Sluis van cattery van Yjovi voor het samen werken, samen denken, het genieten van de mooie en lieve bengels. 

https://pawpeds.com/db/?a=p&v=fi&ids=3:1430662;2:1154920&g=4&p=nfo&date=iso&o=ajgrep

 

Ere wie eer ook toekomt, op onderstaande foto papa Sven Chester