Dáinn, Dvalinn, Duneyrr en Duraþrór (Durathror) zijn de namen van de 4 herten (geweien) uit de Noorse mythologie. Bij het verzinnen van een cattery naam vonden we Durathror mooi en krachtig. Denkend aan een logo was de keuze voor een hert, mooi statig dier, snel gemaakt.

In de Noorse mythologie is het het manlijk hert dat van de takken van de wereld (levens) boom eet, de Yggdrasil. De meningen lopen uiteen over de symbolische waarde maar in de eerste instantie wordt er verwezen naar de 4 elementen, de 4 seizoenen of ook wel de fases van de stand van de maan.

In 1824 werd gesuggereerd dat de 4 geweien de wind types vertegenwoordigen. Dáinn ("de dode"), en  Dvalinn ("de bewusteloze") zijn de kalme wind types, Duneyrr ("de donderende") en Duraþrór/Durathror ("opkomende, snurkende) de heftige wind types. Er werd beweerd dat de geweien zich in de bladeren vast haakten als de wind tekeer ging in de wolken. De beste man die dit in 1824 suggereerde, Finnur Magnusson, beweerde ook dat er dwergen Nordi, Sudri, Austri en Vestri de controle over de wind hadden. Al met al erg mooi die Noorse mythologie en ieder haalt eruit wat diegene wil en mooi vindt, wij dus de naam Durathror.

 

 

bron: Wikipedia, afbeeldingen internet.