Een kattenkamer, is dat nu echt nodig of wenselijk? Zo ja, voor wie?

In ons geval zeg ik volmondig ja! De grootste reden zijn onze honden. Een retriever eet alles: van brokjes, vlees tot aan ontlasting. Ook uit hygienisch oogpunt hebben we een kattenkamer: kattenbakken vinden wij niet erg prettig in ons leef gebied. Die staan dus boven in de kattenkamer. De schoonmaakspullen staan daar ook en dat maakt het meteen een efficient werken.

De bengels hebben daar meerdere lig-en klimplekken. Wil iemand rust van de groep, dan kan dat. S'nachts hebben wij voor de rust van de honden de bengels niet in het algemene leefgebied. Ze hebben een zee van ruimte, vele plekken in het gezamelijke leefgebied, de kattenkamer en de mogelijkheid om lekker naar buiten te gaan. De deur van de kattenkamer staat altijd open. Maar indien we werkzaamheden in en rond huis hebben is het wel een heel fijne en veilige plek voor ze, de deur gaat dan wel dicht. En zo kunnen wij zonder zorgen ze soms eens isoleren.

Inmiddels wonen wij zo dat de bengels ook niet naar onze bovenvertrekken meer hoeven en we hebben een klein gedeelte van de woonkamer afgezet zodat daar spullen veilig kunnen staan (denk aan hormonale, plassende poezen op de bank!). We delen alles al met ze, ze zijn onze heerlijke verslaving. Maar je moet ook om jezelf blijven denken in rust en hygiene, zo kunnen we vrolijk samen leven: mens, kat en hond.

Niet iedereen heeft de luxe om het zo te doen of kiest anders, laten we ons daar ook van bewust zijn. Maar rust en reinheid staan bij ons wel hoog in de ranglijst.