Ivy's tre Caspar av Durathror

*hij gaat wonen bij onze kjære Lillith in Udenhout.

 

De enige van de 3 met wit, alleen zijn voetjes. Mooie Caspar. Hij werd nog net op 2-7-2020 geboren om 00:00 uur. Caspar woog bij zijn geboorte 117 gram en had na een week dat verdubbeld naar 237 gram. Hij heeft het lichtste uiterlijk door de witte voetjes en wie weet hoeveel hij als tabby zijnde op zijn vader gaat lijken want hij heeft minder bruin tinten.

Caspar zijn kleur verdeling toont prachtig. Hij is een zwart tabby zilver wit gemarmerd, ns 09 22.

 

13-7-2020: de oogjes zijn open.

 

2-8-2020: Het pientere mannetje Caspar kijkt al heel nieuwsgierig en tevreden de wereld in. Nou ja, wereld. De beneden verdieping van ons huis dan. De kraambak is uit de kittenren en na een dagje wennen aan al die kijkers en soms ook blazers (Sissel, Cosma en Julien vonden Ivy's tre wel een beetje eng) en de eerste keer een grote honden kop voor het gaas vond vooral Caspian geen succes. Maar we zijn inmiddels 2 dagen verder en de heertjes worden al vertrouwder en weten al goed de aandacht naar zich toe te trekken. Tante Lindis zorgt mee, oom Balthasar komt wel eens een dutje doen en oom Leifr kan niet wachten tot ze groot genoeg zijn dat we het goed vinden dat hij met ze mag spelen. De klep van de kittenren kan vast niet lang meer open blijven staan want ze beginnen het klimmen te ontdekken. Dan wordt het weer tijd voor een heel nieuwe fase. Caspar groeit ook al lekker. op de leeftijd van 4 weken woog hij 557 gram en 2 dagen later zat hij al op 626 gram. Hij is ook de eerste die op dag 3 van het afspenen de eerste hapjes zelf heeft genomen, heel voorzichtig. Zo schattig!

 

13-8-2020: En toen was daar Caspar. Caspar het vrolijke mannetje, die heel goed weet wat hij wil. Hij groeit net zoals zijn broers super en weegt op de leeftijd van 6 weken een mooie 900 kg. Vlees en mama. Daar houdt hij van. En toen zijn broers kleine wilde beertjes werden van de witvis dacht hij alleen maar: 'gadverdamme, wat is dit nu weer?!?' Meneertje was niet van plan om dat te eten. Hij is nukkig ergens anders gaan liggen. En toen mama bereidt was is hij gauw gaan drinken bij haar. En Caspar was weer een tevreden jong Noortje.

Caspar heeft zijn toekomstige dienaren ook ontmoet. Tassen controle was bijna aan de orde, hahaha. Wat een liefde al voor zo'n klein bengeltje! Maar ja, ook nog geduld, er moet nog roedel begeleiding tegenaan.

 

26-8-2020: Het gaat te snel! Dit heerlijke en grappige mannetje is al weer 8 weken! Lief, aanhankelijk en heerlijk ondernemend. Caspar vermaakt zich inmiddels uitstekend buiten de omheining, hij was als eerste er overheen. Tja, na een dag met deurtje open hebben we het maar weggehaald en de bengels ontdekken nu de beneden verdieping en de ren. Heerlijk vinden ze dat! Stoere kinders. Caspar weegt een super mooi gewicht van 1,222 kg, super!

 

13-9-2020: Ons heldere mannetje Caspar rent en speelt dat het een lieve lust is! met van die lieve 'prrr'-geluidjes probeert hij nog bij zijn mama te mogen drinken. Hij klinkt toch schattig, hij is toch schattig?? Nou, dan mag het vast wel! Caspar is heerlijk onbevangen en vond de eerste keer bij de dierenarts dan ook geen enkel probleem. Beetje jammer dat er een prikje nodig was maar dat was snel weer vergeten.

Het is zo mooi om te zien hoe de tre's zich in de groep ontwikkelen. Voor buitenstaanders lijken ze haast identiek maar qua karakter echt veel van elkaar verschillen. Wat ze alle 3 wel gelijk hebben is het eten als een heel serieuze aangelegenheid te zien: dat kuiken is van mij! Er wordt veel gedeelt maar kuikens is een dikke nee! Zo schattig dat Caspar met zijn pootje een broer weg drukte zodat hij al grommend  verder kon eten en het pootje pas in slow motion weer zakte toen de broer wat erbij weg ging. Caspar groeit lekker door en weegt op de leeftijd van 10 weken 1,460 kg.

 

24-9-2020: En ook Caspar is inmiddels 12 weken! Hij mocht ook poseren in de ren. Caspar weegt nu 1,970 kg en is heerlijk lief en speels, wat een helder lief ding is hij toch. En oh wat lijkt hij op onze Lillebil, CH Lily of the Valley av Durathror!

 

En zo ineens is Caspar al 13 weken! Hij weegt 2,200 kg.

 

De laatste foto's bij ons thuis van Caspar. Wat een lieverd!

 

De aller, aller laatste foto's! Heerlijk knuffelen op de bank, de avond voordat Caspar ging verhuizen: