Champion vakre Lindis van het Nieuwlicht x Pure Velvet's Ocean O'Neill

 

Wat deed Lindis het weer fantastisch! Op 8 november is zij bevallen van 3 kittens en op 10 november van 2 kittens.

De kittens groeien super, een 15 tot 30 gram per dag! 

Welkom vakre kids!

💙crème tabby blotched (gemarmerd) katertje: vakre Gull Bjarne av Durathror

❤️blue tabby mackerel (gestreept) poesje: vakre Blå Linde av Durathror

❤️blue tortie tabby blotched (gemarmerd) poesje: vakre Blågra Liv av Durathror

💙blue tabby blotched (gemarmerd) katertje: vakre Blågra Boar av Durathror

(nb: Blå Linde blijft bij ons in de cattery)

***

 

2024: En ja, toen waren ze op zichzelf gaan wonen.... Maar gelukkig kunnen we ze nog volgen bij hun nieuwe personeel.

 

vakre Blågra Boar av Durathror, vanaf nu zal hij Kjell heten:

Als eerste verhuisde Boar, helemaal naar het zuiden van het land. Geboren met 115 gram, verhuisd met 2,44 kg. Hij deed het zo goed tijdens de reis, geen onvertogen miauw. Ik had ook uitgelegd, zoals ik alles altijd aan ze uitleg, dat hij als een godenzoon, een prins, zal gaan leven.

Bij aankomst kon hij met eigen oogjes zien hoe er met smart op hem gewacht is en de voorbereidingen waren getroffen. Dit had ik ook nog nooit ervaren, echt 2.0 is het, fantastisch! Hij heeft dan ook niet lang nodig gehad om te wennen, wennen aan echt bediend te worden. Het genieten van mens en dier spat van de vele reeds gekregen foto's af. Heerlijk!

Zijn gewicht wordt ook goed bijgehouden. 13 maart: 2,9 kg. 23 maart: 3,2 kg. 6 april: 3,3 kg. 20 april: 3,9 kg.

 

De dag van de verhuizing:

 

Februari 2024: foto's vanaf de dag na verhuizing. De eerste foto als kitten van ons ter vergelijking hoe hij uitgroeit:

 

Zo'n voorbereiding op het harig kind hadden we nog nooit meegemaakt! Een zelfgebouwd speelhuis voorzien van zijn naam, een eigen kamer die volledig ingericht was, de tuin was zo goed als klaar voor hem, vriezer/voedsel meer dan goed op orde...

Echt fantastisch!

 

vakre Gull Bjarne av Durathror, vanaf nu zal hij Joep heten:

Ach, en daar ging ook de crème lieverd, ons onbevangen clowntje. Geboren met 66 gram en hij verhuisde met bijna 2,3 kg. Zijn heerlijke energie zullen we echt gaan missen. Maar ook hij heeft zijn eigen huishouden nodig, zoals ik ook altijd uitleg: je bent geboren om andere mensen heel gelukkig te maken in hun rol als personeel zodat jij het meest heerlijke leven zult hebben. En hij blijft lekker dichtbij wonen, we maken het nu 2x in dit nest mee, we treffen dat niet vaak. Hij kreeg er meteen 2 grote 'zussen' bij. Beide tortie waardoor ze door de kleurstelling elkaar naar mijn inziens nog beter zullen gaan begrijpen. Als kattensnoepje op een stuk tonijn is er ook een vreemde-kat-broer: een hond. Ach, dat zat binnen de kortste keren ook goed. Laat het genieten maar beginnen en ik denk dat het al heel erg geslaagd is. Mens en dier genieten zich weer suf, zelfs de genodigden voor de kitten-shower een weekje na aankomst gehouden waren verrukt. Dat zit wel goed!

En dat ook zijn gewicht mooi bijgehouden wordt. Op 13 maart: 2,6 kg. 24 maart: 2,8 kg.

 

De dag van de verhuizing:

 

Maart 2024: foto's vanaf de dag na verhuizing. De eerste foto als kitten van ons ter vergelijking hoe hij uitgroeit:

 

vakre Blågra Liv av Durathror, ze zal als Liv door het leven blijven gaan:

De ondernemende knappe mama look-a-like ging ook op zichzelf wonen. Zij blijft ook heel dichtbij wonen. Geboren met 117 gram en verhuisd met 1,9 kg. En wat zo leuk is, ze heeft nu een iets ouder zusje waar de papa onze Kjell van is. We hebben er met elkaar voor gekozen om beide meiden op het zelfde moment te verhuizen. Vooral niet vergeten dat er ook nog een grote broer woont waar ze nu al stapelgek op is. Het vreemde katten type die daar ook woont is ook niet lang spannend gebleken. Hij ziet er anders uit qua kleur dan onze Elvis en ja dan is dat even wennen. Maarrrrrr.... dat wennen ging snel: madam regeert de boel al. Ik ben ook heel benieuwd hoe ze verder gaat uitgroeien, of ze echt later ook nog op haar mama vakre Lindis zal lijken. We gaan meegenieten!

Ook Liv haar gewicht is goed in kaart. Op 17 april zat ze op 2,6 kg.

 

De dag van de verhuizing:

 

Maart 2024: foto's vanaf de dag na verhuizing. De eerste foto als kitten van ons ter vergelijking hoe ze uitgroeit:

 

***

De dag van de verhuizing. Het blijft heus nog steeds een 'dingetje'. Als afscheid ook altijd een laatste foto hier bij ons maken op de dag van het verhuizen. Ze verhuizen met hun eigen 'ik ga op mezelf wonen-pakket', fijn vertrouwde zaken erin, onze geur.

 

 

Januari/februari 2024: En wat is er nu leuker dan in de tuin ravotten en racen!? Met elkaar onder het rustig wakend oog van mama Lindis en het hysterisch schreeuwen van co-ouder Floortje, de grote jongens die het leuk en spannend tegelijk vonden want ohhh wat hebben kittens toch een boel ooms en tantes die opletten!

 

Gezamenlijke foto's vanaf het moment dat de kittenren de kamer uit was, v.a. januari 2024. Samen met elkaar, met de groten, met co-ouder Floortje, met Elvis....jaaa het was me weer een sociale bedoening:

 

Gezamenlijke foto's vanaf 16 november 2023, doorlopend tot de kittenren helemaal de kamer uit kon. We bouwen de omheining en het speelgoed met ze mee naar behoefte in ruimte en spel:

 

In de roze banaan! Joepie!

 

Om de draag- en zoogtijd goed aan te kunnen moet er flink gegeten worden door de mama. Lindis liet het zich smaken. En zo leerde ze automatisch haar kindertjes ook goed te eten. Echte rauw vlees en prooidier eters!

 

*************************************************************************************************************************************

16-11-2023, helaas maar waar, nu 4 kittens:

 

11-11-2023:

 

10-11-2023, 5 kittens:

 

9-11-2023, 3 kittens:

 

Deze wens combinatie hebben we voorrang gegeven dit jaar, Lindis was al snel weer in top conditie na haar laatste nest plus ook heel erg krols.

Uit deze combinatie zal er 1 de fok in gaan. De combinatie is een heel mooie voor de toekomst waar een bevriende cattery en wijzelf heel goed mee verder kunnen. We zijn dan ook super benieuwd hoe de mooie kindertjes zullen uitgroeien.

Lindis als blauw tortie en Ocean als blauw zilver zijnde, mooie karakters bij elkaar ook, mooie lijnen.

De stamboom van de kittens zal worden:

https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1350400;2:1631971&g=4&p=nfo&o=elastic

Met een mooi laag inteelt percentage 2,41% en 8,82% polaris.

 

Dank je wel, Marieke Specken cattery Pure Velvet's, om deze verparing ook mogelijk te maken.

 

Mama vakre Lindis

Eer wie ook eer toekomt, papa Ocean O'Neill

 

***

We dachten inmiddels al wel wat gewend te zijn maar Lindis wist ons weer te verrassen: bevallen in 2 dagen met 2 dagen ertussen! Achteraf bekeken snappen we het want ze beviel van de eerste 3 een 4 dagen te vroeg. Niks voor Lindis. Helaas vonden we de derde geborene al wat te rustig na de geboorte, hij was erg benauwd geweest in de buik al want hij zat onder de meconium. Toen na 2 dagen de andere 2 kittens geboren werden werd al snel duidelijk dat hij het niet ging redden opboksende tegen de rest voor een goede plek aan de bar. Helaas had hij ook amper slik reflectie wat het bijvoeren haast ondoenlijk maakte. Al het minimale in groei was een 2 uur later weer weg, hij kon de warmte ook niet vasthouden. Met een geboorte gewicht van 66 gram hebben we hem amper boven de 70 gram kunnen krijgen. We hebben hem moeten laten gaan, de natuur kan soms heel hard zijn. Hij heeft meer kusjes gehad dan wie dan ook, het is nooit makkelijk om dit samen met de moederpoes te moeten meemaken. 

8-11-2023*13-11-2023    Dag lief sterretje, mooie blauw tabby knul, je was zo gewenst!