Op deze pagina aan te raden lees materiaal:

 

Ook voor niet fokkers een ontzettend goed boek, noem het maar het enige leesvoer wat je je als fokker zou wensen. Ik ben groot fan van Esther Verhoef-Verhallen, ook wat ze anders schrijft. Maar wat een ervaringsdeskundige, super. Dit boek bevat alles wat je maar kan wensen. 'Must have' aanrader!

 

Samenvatting vanuit Bol.com waar het boek te bestellen is:

"Een onmisbare, waardevolle en zeer uitgebreide gids boordevol praktijkgerichte informatie voor eenieder die zich bezighoudt - of bezig wil gaan houden - met het fokken van katten. In dit boek leest u over:
- Catterymanagement, en waar u op moet letten als u een cattery wilt starten
- Huisvesting poezen, kittens en dekkater(s), binnenshuis en buitenshuis
- Het bouwen van een kattenren, met vele praktische tips
- Voortplantingscyclus van de poes, problemen die kunnen ontstaan met oorzaken en oplossingen
- Veelvoorkomende kattenziektes en afwijkingen en het voorkómen ervan
- Aandachtspunten bij de keuze voor een dekkater
- Welke erfelijke factoren de toekomstige nestjes bepalen en hoe u daarmee uw voordeel kunt doen
- De dekking, problemen met betrekking tot het dekken en de oplossingen
- De zwangerschap en geboorte, stap-voor-stap (met duidelijke, illustratieve foto's)
- Problemen rondom de zwangerschap, geboortestagnatie, de oorzaken en mogelijke oplossingen
- Problemen met de kittens, zoals het grootbrengen van weeskittens, kittens met aangeboren afwijkingen (met illustratieve foto's), overlevingskansen
- Objectieve uitleg over fokwijzen zoals outcross, inteelt en lijnteelt
- Socialisering, voeding en opvoeding van kittens
- Verkoop- en dekcontracten
- Het belang van het testen op erfelijke ziektes en de gebruikte methodes
- Het verantwoord samenstellen van een fokgroep
- Het voorkómen van problemen binnen een kattengroep
Duidelijke, praktijkgerichte en complete informatie over alle aspecten waar beginnende en ervaren kattenfokkers mee te maken (kunnen) krijgen
Met voorbeeldcontracten en vele schitterende kleurenfoto's
Esther Verhoef (1968) is een bekend auteur en dierenfotograaf. Van haar informatieve boeken over huisdieren, die in meer dan 22 talen zijn vertaald, gingen wereldwijd meer dan 4.5 miljoen exemplaren over de toonbank. Esther Verhoef was zeven jaar hoofdredacteur van het populaire huisdierenmagazine Dier en Vriend en was enkele jaren eindredacteur en vervolgens hoofdredacteur van een populair kattenmagazine. Ze fokte gedurende acht jaar op kleine schaal Noorse Boskatten, en schreef twee internationaal zeer goed ontvangen katten-encyclopedieën, enkele monografieën (waaronder Brits Korthaar en Noorse Boskat) en een compact boekje over katten fokken."

 

Wederom een boek van Esther Verhoef-Verhallen. Een super informatief boekje over de Noorse Boskat. Aanrader!

 

Samenvatting vanuit Bol.com waar het boekje te bestellen is:

"Vanwege zijn natuurlijke uitstraling, onderhoudsvriendelijke vacht en lieve karakter behoort de Noorse Boskat al jaren tot de populairste kattenrassen.
In deze uitgave worden alle aspecten van het ras uitvoerig belicht, waaronder herkomst, gedrag, voeding, verzorging, fokken en genetica.
De auteur, Esther Verhoef, heeft dit ras ruim tien jaar in huis en fokt er op kleine schaal mee. Het boek bevat veel schitterende kleurenfoto's."

 

Een boekje uit 1998 geschreven door Gerda Ras-ter Laag. Heel veel informatie en het leuke is dat er foto's in staan van o.a. Robert ten Harmsen (cio cio san's) en van Yvonne Krijt-Sluis (van Yjovi). Het boekje ooit gelezen en dan later in contact komen met deze mensen waarvan Yvonne inmiddels een dierbare poezen vriendin is. Nooit gerealiseerd dat het foto's van hun waren totdat ik het boekje er weer eens bij pakte. Aanrader!

 

Samenvatting vanuit Bol.com waar het boekje gewoon nog te bestellen is:

"Voor het eerst een oorspronkelijk Nederlands boek over de Noorse Boskat. De natuurkat uit het hoge noorden die in het wild leefde in de immens uitgestrekte bossen van Scandinavië. Volgens de overlevering zagen de mensen in deze Boskat een brenger van geluk. In de Noorse en Germaanse mythologie was hij al de trouwe metgezel van de zonnegodin Freyja, de godin van de vruchtbaarheid en het gewas. Heden ten dage is de Noorse Boskat een zachtaardige, gezellige huisgenoot die niet meer weg te denken is op de vele kattententoonstellingen die gehouden worden."

 

Cursus Katten- Genetica. Ik ben met de studie bezig maar vooral het als naslagwerk in huis hebben is al fijn.

 

Tja, wat zal ik zeggen over dit boek. Leuk. Anneleen Bru is afgestudeert en al maar ik lees veel tegenstrijdigheden met mijn ervaring met de bengels. Misschien moet ik haar eens uitnodigen, hahaha. Zonder gekheid, dit is een leuk boek om door te lezen en zeker als je nog geen mega ervaringsdeskundige bent in het houden en dienen van katten haal je er heel goede informatie uit. Cat-egorie: nooit verkeerd om te lezen. Ook heeft zij eerder 'Happy cats revolutie' geschreven. Die heb ik zelf niet gelezen.