Ivy's tre Cedrik av Durathror

*hij gaat bij de mama van Floortje, Bendeke, wonen in Steenwijk.

 

Nog zo'n ontzettend mooi katertje. Cedrik werd als tweede geboren op 2-7-2020 om 23:33 uur. Hij woog 128 gram bij zijn geboorte en toen hij een week jong was zat hij op een keurige 213 gram. Cedrik heeft zowel zilver als bruin tinten op zijn koppie en ook hij is zonder wit. We zijn benieuwd of hij een tabby zal zijn die veel op mama gaat lijken. De bruin tinten zitten er, we wachten het af.

Cedrik is een super mooie, zwart tabby met zilver gemarmerd, ns 22.

 

13-7-2020: de oogjes zijn open.

 

2-8-2020: Mooie Cedrik! Hij is een echte mix van papa en mama qua kleur hoewel het zilver de boventoon voert. De minieme lichte aanzet bij de nageltjes lijkt wit maar is zogeheten ghost marking. Het telt niet als wit. Wat maakt het ook uit, hij doet het fantastisch! Lief, helder koppie. Het afspeen verhaal heb ik al bij zijn broer Caspian verteld, Cedrik laat het zich ook smaken. In verhouding zullen ze per keer misschien net een theelepeltje vast voedsel eten maar de smaak bevalt ze goed! Cedrik woog 606 gram bij de leeftijd van 4 weken en 2 dagen later zat hij al op 663 gram. 

13-8-2020: Cedrik is met zijn 6 weken al een heel stoer en evenwichtig mannetje. Hij weegt een keurige 879 kg en eet inmiddels gezellig mee. Hij heeft iets langer nodig gehad om zelf te gaan eten. hij had groot gelijk: waarom moeilijk doen als het ook  makkelijk en gezellig bij mama kan! Maar toen kwam er gekookte witvis op het menu en al het lekkere vlees was hij vergeten...dit was het! Dit was wat hij lekker vond! Cedrik vergat hoe hij moest zitten, begroef zich zowat in het bordje. Ja, het is een heel tevreden mannetje die Cedrik.

Ook Cedrik zijn toekomstige dienaren zijn inmiddels op bezoek geweest. En ook zij kunnen de weken wel omkijken! Eerst nog maar een poosje groeien en opgevoed worden door de roedel, het wachten wordt beloond.

 

26-8-2020: Lieve Cedrik heeft erg last gehad van het de wat zure melk van mama Ivy. Ze werd hormonaal en dan smaakt het anders maar houdt ze niet tegen maar een klein buikje kan daar erg op reageren. Caspar merkte het maar een dagje maar Cedrik echt wel een dag of 5. Dus strak in de gaten gehouden en lekker wat gekookte kip met rijst puree laten eten, ondertussen wel gewoon fit en speels. En zo ineens was het klaar! Cedrik kon er weer tegen aan! Racen door het huis en spelen met de rest. Heerlijk. Het gewicht wat hij er iets mee was kwijtgeraakt had ie er zo weer bij. Hij weegt een keurige 1,144 kg. 

 

13-9-2020: Alle 3 de tre's weten wat ze willen. Het zijn zelfverzekerde bengels, we hadden voor kindertjes van Ivy ook niet anders verwacht. Zo is Caspian iets meer op zichzelf want hij is al groot, Caspar een clowntje die je zo schattig verbaasd aan kan kijken en Cedrik? Cedrik is de charmeur van de 3. Hij kijkt naar je en je smelt. Heerlijk eigenwijs, lekker uitdagen bij zijn broers en dan gauw weg lopen. De broers kunnen er hard aan toe gaan in het spel en vaak doen grote broers Balthasar en Leifr met ze mee. Dan lijkt het net of Cedrik er plezier aan beleefd om ze op het verkeerde been te zetten en de tunnel in te rennen, daar even wachten en zodra er een grote broer aan komt nog net niet al gniffelend weg rennen want hij weet toch wel dat de grote broers niet makkelijk weer uit die bewustte tunnel kunnen komen. Cedrik was dan ook de broer die het slow motion pootje van Caspar tegen zich aan geduwd kreeg. Hij groeit lekker door en zit op de leeftijd van 10 weken op een prachtige 1,540 kg en heeft daarmee de 2e plek voor het eerst behaald. Ach, het is geen wedstrijd, ze groeien allemaal lekker door. Ze doen het alle 3 super en ook Cedrik was nagenoeg niet onder de indruk van het eerste dierenarts bezoekje en zijn eerste vaccinatie. Gewoon lekker doorgaan!

 

24-9-2020: 12 weken is die lieve vocale bengel al weer! Poseren in de ren, als een volleerd model. Cedrik weegt een keurige 1,660 kg. En ja, de vergelijking met Cedrik en onze Lillith (kjære Lillith av Durathror) is bij het zien van deze foto's snel gemaakt, heel mooi!

 

En dan is Cedrik al weer dik 13 weken! Op de leeftijd van 13 weken weegt hij 1,800 kg.

 

De laatste foto's van Cedrik bij ons thuis. Cedrik 14 weken, hebben we van hem mogen genieten. Deze mooie lieverd. Een heerlijk karakter die hier heel goed samen ging, zeker met de grote zilveren boys.

 

De aller, aller laatste foto's bij ons thuis. De dag van de verhuizing: