Waarom showen we? Waarom zoveel geld uit geven aan vaak onleesbare keurrapporten en waar je het soms niet geheel mee eens bent? Waarom bij de Fife zelf de linten aanschaffen want linten worden bij eigenlijk geen enkele vereniging nog uitgereikt wegens bezuinigingen? Waarom waarom waarom? Omdat de samenhang onderling een heel gezellige is. Een dag doorbrengen met veel mooie katten en hun dienaren. Je weet zelf donders goed welke kwaliteiten je kat wel of niet heeft. Is dat oordeel dan zo belangrijk? Ja en nee. Iedereen die aan wedstrijden mee doet doet het toch ook voor eigen eer. En veel katten vinden het geen probleem, soms zelfs wel leuk. Vinden katten het niet leuk moet je ze niet meenemen.

Wij hebben inmiddels onze eigen Sturdi waar onze katten zich heerlijk in voelen. Een vertrouwde plek en geur. De show kooien die geregeld worden door de desbetreffende vereniging op hun show zijn vaak prima maar wij denken te merken dat er op deze manier meer privacy en dus rust is voor de katten.

Wat heus ook mee speelt is dat we met lede ogen aanzien hoe het Noorse Boskat ras wordt verandert, willens en wetens. De keurmeesters die er een eigen 'visie' op na houden, fokkers daar soms bewust op in spelen en dan ook om de resultaten binnen shows. Wij zullen hier tegengas in blijven geven. Dan maar een titel minder snel behaald maar de Noor zoals die bedoelt is, waar de standaard ooit op geschreven is zullen we zo dichtbij mogelijk blijven en ook laten zien, samen met vele gelijkgezinden, hoe het hoort.

Er wordt geen dier bij ons gedwongen, allemaal hebben we onze bijdrage in deze NFO bengel gekte: wij mogen de dienaren zijn, de poezen zorgen er samen met de dekkater voor dat de mooie lijnen worden voortgezet, de castraten zijn voornamelijk de showcats. Zo doet iedereen wat.

 

 

In de eerste plaats zijn we Fife aangesloten via Mundikat. Hier staat onze cattery naam ook geregistreerd en vragen we de stambomen aan. 

 

Felikat is ook een Fife aangesloten vereniging waardoor wij voor de Fife punten behaling ook daar kunnen showen. We waren als eerste lid van Mundikat maar dat had net zo goed Felikat kunnen zijn.