Nola

 

Tja, moet Nola op de website? Ze zit niet in ons fokprogramma, gaat niet meer naar show... Maar ze hoort nu ook bij ons dus ja, ze mag er ook bij op!

Sinds 19 augustus 2022 woont ook Nola van Karina bij ons. Na haar overlijden had ze een nieuw huisje, niet lang, maar daar kon ze niet uit haar schulp komen. Wat de katten hebben meegemaakt moet ook niet onderschat worden, het heeft een heel lange adem nodig gehad en zal heus bij tijd en wijle nog wel eens wat extra aandacht behoeven. 

Aangezien Nola mij wel kende hebben we haar bij ons genomen. Na een aantal weken bleek dat er een paar van de heren wangedrag naar haar toe bleven uiten, hebben we er voor gekozen om haar bij Kjell te laten wonen. De meeste Noren, ook Nola zijn niet per definitie schootkatten, wat veel mensen wel fijn vinden. Plus dat ze er wat anders uit ziet omdat ze meerdere operaties heeft gehad aan haar naar binnen gekrulde oogleden en ze mist de meeste tandjes oogt ze niet heel knuffelig. Wat ze wel is!

Plus het feit dat er echt een therapie omgang zou moeten zijn, veel geduld, hebben we voor deze constructie gekozen.

 

Nola floreert onder de aandacht en bescherming van Kjell want een dreigende blik aan de andere kant van het hek en Kjell zit er tussen. Ze zit vol in de mega vacht, haar oogjes zijn niet meer erg tranende en madam krijgt lekker eten wat ze maar wil maar wel vooral op rauw gemalen vlees met ook heus stukjes kuiken. Een heel fijne en rustige dame die het heerlijk vindt om gewoon soezend de dag door te brengen met af en toe een hapje en een mini loopje. En natuurlijk af en toe mee op de trimtafel binnen voor een girly-op-tut-verzorg moment. En dan fijn heel lang op schoot zitten om gekroeld worden. 

Welkom Nola, word maar lekker oud bij ons!

Januari 2024: wat doet de lieverd het goed, samen met Kjell. Op 1 januari zat ze qua gewicht op een mooie 6,450 kg. 

 

 

Lieve Nola, 2023