Bij het onderwerp 'voeding' praten we uit jarenlange eigen ervaring met de katten en de honden. Plus het logisch nadenken en het inlezen in de voedingsleer. Ook hebben we bronnen benut zoals: het boek 'voer voor carnivoren' van Drs. Tannetje Koning (kijk ook bij aanbevolen leesmateriaal), de expertises vanuit o.a. 'Voerwijzer', 'Barfplaats', Barf-natuurlijk', 'OerVoer', 'Bandit', 'Bio-ron'.

Wij voeren kvv en barf maar ook een brok zoals al eerder te lezen was. Omdat we jullie nieuwe dienaren graag willen helpen staan we haast 24/7 beschikbaar. De allergrootste reden waarom we dat doen en nu deze informatie ook op de website plaatsen, is om het voor de bengels zo goed mogelijk te doen. Na alle begeleiding op schrift, op de app, via de mail, telefonisch: nu ook hier.

 

Wij bieden onze bengels zoveel mogelijk uitdagingen. Dat kan zitten in de wisselingen qua speelgoed, tunnels, huisjes, in huis op de verschillende verdiepingen of in de ren maar ook in het voedsel.

Ze krijgen bij ons:

-s'ochtends en s'avonds kvv of vlees delen aangeboden waarvan de avond in 1 á 2 etappes eendagskuiken is, vaak ook kwartel of konijn erbij, 2 keer in de week diverse vissoorten, zeevruchten. Muizen geven wij soms vanuit de vriezer, meestal vangen ze hier zelf wel.

-overdag evt. wat gedroogde traktaties maar dat is niet vaak of veel. De bengels zijn overdag het meest rustig, hebben weinig voedsel dan nodig. Wel staat er overdag een slowfeeder voor diegene die wél behoefte heeft aan een brokje. Ze weten zelf aardig goed wat hun behoeftes zijn.

-en voordat wij naar bed gaan zetten we de moelijkheidgraad bakjes met brokjes neer, in stoppelbakjes en Catit Senses food tree's.

 

Bij de pagina 'links' hebben we noemers waar wij mee werken of achterstaan, om het nóg iets makkelijker te maken.

Het is eigenlijk heel eenvoudig: zijn zij blij, zijn wij het ook. Maar wij denken ook dat het een noodzakelijke is in het leven van een kat in het algemeen om voeding en uitdaging in het spel te brengen en zeker bij de slimme Noorse boskat. De brokjes in een toren (tree), in speel/anti schrok bakjes. Ze mogen best wat doen voor hun eten, zo werkt het in de natuur ook.

Voor een lang en gelukkig Durathror-bengel leven!