Op deze pagina de gezamelijke foto's:

 

5 weken jong en zo goed al zelf kunnen eten

 

4 weken: Joepie de poepie! Het op de kattenbak je behoefte doen wordt getraind.

 

En dan zijn de dwergjes alweer 3,5e week en mogen wennen aan vlees. Op onderstaande foto's de eerste keer: bah bah bah vonden velen maar we waren een een 3 dagen bezig en de meesten vinden het niet meer bah, snoepen zelfs ook al van de brokjes, de griekse yoghurt wat beide vaak klaar staat voor mama Sissel. Mama krijgt ook 3 tot 4 keer per dag vlees en ja, daar waren de Barf rolletjes en de kippenlevertjes! Vooral Sigr weet er wel raad mee en eet al volledig zelf!

 

De tortie zusjes....

 

2,5e week en voor het eerst even op het grote kleed onder wakend oog van mama.

En vooral genieten van de kleintjes die heerlijk onbevangen op schoot of in je handen in slaap vallen. Die 4 foto's zijn telkens dezelfde kittens maar zo kun je mooi zien wat de kleur anders lijkt in wel of geen zonlicht en andere hoek genomen.

 

De eerste week, mama Sissel ligt van haar kindertjes te genieten. En een foto van toen Sissel zelf nog een kitten was met haar broers en zus. Zo grappig om te zien dat ze eigenlijk heeft gebaard waar ze zelf ook uit komt maar toen waren het 2 poesjes en 5 katertjes en de rooien waren geen poesjes:

 

7 lieve dwergjes...

 

Sissel wilde alleen voor haar kindertjes zorgen, geen hulp van andere bengels. Om haar alle rust te geven hebben een laken over de bevallings sturdi hee gelegd. We schermen trouwens sowieso de moeder met kids af voor de rust maar zo krijgen de kittens wel alle geluiden en geuren mee van het huishouden. Dit afschermen doen we al jaren en bevalt super. Zeker de eerste 2 weken verstoren we nagenoeg niet. De 3 r-etjes zijn het allerbeste.

 

18-04-2022: Ze zijn geboren, welkom op de wereld! De kindertjes van Sissel en Doede! Sissel heeft het zo ontzettend goed gedaan, niet normaal! De 7 kleine dwergjes doen het super en liggen heerlijk bij te komen van het geboren worden:

 

Ja! Het gaat beginnen!

 

De laatste loodjes. Tonnetje rond, slaap houdingen zoekende!

 

Sissel's Kjærlighet av Durathror (NFO fs 09 22) x Doede van het Pauperparadijs (NFO e 23)

 

Wij denken hier een heel mooie keuze mee te hebben gemaakt: Sissel en Doede. Prachtige Noorse boskatten en een geweldig karakter. En het resultaat mag er zijn: 7 prachtige, lieve bosbengeltjes! Op 2e paasdag geboren en dat was toch wel een beetje een verrassing, er waren geen tekenen dat Sissel zou gaan bevallen en een dag later hadden we genoteerd als 'do date'. Maar Sissel besliste anders: zo zat ze s'ochtends nog lekker buiten op de picknicktafel en at met de rest haar ontbijt en zo zien we de eerste vruchtblaas! Nog steeds denkend dat het wel even kon duren zijn we gewoon verder gegaan, Ivy kwam bij haar toen ze wel wat begon te dralen maar na korte tijd verliet zij haar ook weer. Dat gebeurt vaak dat het support stopt zodra het echte bevallen gaat beginnen. Maar nog steeds geen bevallingsonrust bij Sissel. Dat de dag anders zou gaan verlopen dan gedacht hadden we al wel door maar dat ze rond 14 uur bij Balthasar in een mand klom en we haar daar wel bij weghaalden i.v.m. de vruchtblaas wat zou kunnen knappen en we dat liever niet overal hebben liggen, hebben we haar in de kraambak gezet. Binnen een paar minuten bleek er al een kitten aan te komen! 3x een serieuze 'miauw' en jawel, daar was de eerste! In 2 uur tijd hebben we Sissel maar 2 keer iets zien hijgen maar verder was er niets onrustigs aan haar en baarde ze 7 kindertjes! Na de 7e vond ze het wel: dat de kitten eruit was heeft ze amper gemerkt en ze legde haar koppie neer want nu was het welletjes, Sissel was heel moe. Wat heeft ze het fantastisch gedaan! We zijn super trots op haar!

 

Onze Nana (Nana's Only Love av Durathror) woont in cattery Håpercatz bij Michelle en Christiaan van Leusden en we zijn dan ook meer dan blij dat we zo goed de mooie combinaties samen kunnen waar maken. Een vertrouwd adres! Heel fijn en alvast heel erg bedankt dat jullie mede deze combinatie mogelijk maken.

Een mooi lage inteelt van 2,56% en 8,98% Polaris.

https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1507354;2:1359938&g=4&p=nfo&date=iso&o=elastic

 

 

Ere wie eer ook toekomt, op onderstaande foto papa Doede