Niet een super scherpe foto helaas maar wel 1 waarvan wij het belang van in zien: hoge klimpalen! Dikke sisal stammen tot hoog aan het plafond, afgewisseld met een lagere palen. Op meerdere plekken in huis hebben we diverse soorten krab-en klimpalen staan. In de kattenkamer hebben we een muur met tapijttegels, zo leuk voor de kittens om wat extra houvast te hebben bij het begin van de klim fase. En voor de groten is het natuurlijk ook leuk. Heerlijk om langs die muur te schuren terwijl je via de achterkant van een krabpaal klimt. In de ren hebben we op meerdere plekken borstels bevestigd zodat ze met hun gebit er langs kunnen, tandenpoetsen. Maar ook lekker langs schuren voor de vacht.

 

April 2021, ligplekken, zo belangrijk dat er veel is en keuze hoe te liggen:

 

Stapel 'bedden' in de ren!

 

Ivy en Lindis, zij zijn echte vriendinnen! Vandaar dat zij ook een eigen kolom krijgen met gezamelijke foto's. Zij helpen elkaar ook bij het weeen opvangen bij de bevalling. Ivy is de roedelleider, Lindis is de nummer 2 en samen voeren zij het dagelijks beleid!

 

Hieronder diverse foto's van de bengels:

 

Samen, 2021, ...tja....

Maart 2021, 4 van de 5 dames hadden besloten dat ze samen wilden zijn. Het samen zijn en het bezetten van een mand heeft een dikke anderhalve week geduurd....

 

April 2021: de 1 nog opdringeriger dan de ander, strijdend om de zitplek van hooman-mama: vakre Gideon en Lill.

Beide zo ontzettend lief en eigenwijs. Dan maar de schoot delen.

 

April 2021, verlekkerd samen vogeltjes kijken...."kom maar vogeltje, kom maar..."

 

Wij bieden onze bengels zoveel mogelijk uitdagingen. Dat kan zitten in de wisselingen qua speelgoed, tunnels, huisjes, in huis op de verschillende verdiepingen of in de ren maar ook in het voedsel. Een 2 tot 3 keer in de week een kuiken, dan weer wat gedroogde traktaties. Sommigen vinden het leuk om aan het tuigje naar buiten te mogen, de ander is blij met propjes papier. Het is eigenlijk heel eenvoudig: zijn zij blij, zijn wij het ook. Maar wij denken ook dat het een noodzakelijke is in het leven van een kat in het algemeen en zeker bij de slimme Noorse boskat. De brokjes in een toren of in een silootje, in speel/anti schrok bakjes. Ze mogen best wat doen voor hun eten, zo werkt het in de natuur ook.

Tip! Kijk ook op onze pagina 'voeding: gezond van binnen en buiten!'

 

De basis artikelen voor het onderhouden van de Noorse boskat vacht:

(en even een heel strenge reminder: houd de Furminator weg bij de Noorse Boskat, en menig hond!)

 

Jong beginnen met de gewenning van verzorgen.

 

En af en toe moeten de hoezen van de bank in de was, de gordijnen, dekjes, mandjes en heel soms ook de speeltjes....Een bijkomstigheid van 'open' poezen, sommige plassen/sproeien.

 

En vrije creatieve opvoeding is heel goed zichtbaar op onderstaande foto van preciesdezelfde mand. Links is die bij ons ook als boot wordt gebruikt, rechts is de nog keurige versie die wij kregen van een poezenmama want haar bengel vond het niets.

 

Een paar foto's van hoe de bovenruimtes zijn bij ons. De bengels hebben 3 verdiepingen tot hun beschikking in huis. Helemaal boven is de etage met de Peewee kattenbakken. Er staan meer in huis maar daar is voornamelijk het toilet gebied. Wel zo overzichtelijk en hygienisch.

 

7-2-2021: De zilveren kids in de sneeuw! Lekker even weer es wat anders om mee te spelen. Het klimmem is nu nog leuker!

 

April 2021, Lily en Leifr. Zus en broer.

 

April 2021, de 3 grote jongens bij elkaar in de ren. Vogeltjes bespieden.

 

Sissel was uit logeren en toen zag Lill haar kans schoon om zich te wijden aan Kjell. Samen, samen kuikens eten.

 

Onze zilveren kids: Leifr, Balthasar en Lill. Augustus 2021.